Honda S2000 AP1 by Grzechuu
Jeśli jestesmy włascicielami innych samochodów spod znaku Hondy to tutaj. I tutaj dajemy tez opisy pojazdów innych marek oraz jednosladów, itp

kowalskitk4
Forumowicz

przez kowalskitk4 » 2013-04-18, 20:25

masz jakies zdjecia roznicy po czyszczeniu szyby w sofcie?
mam podobny problem w miacie..

Grzechuu
Forumowicz

przez Grzechuu » 2013-05-09, 08:28

Od ostatniego posta troszkę się pozmieniało..

Felgi zmieniły kolor:

[center]Obrazek[/center]

[center]Obrazek[/center]

Na czas malowania miałem pożyczone OEM 17", bardzo fajnie prezentowała się na nich eSka, na przyszły sezon trzeba pomyśleć ;)

[center]Obrazek[/center]

Po miesiącu leżenia w pudełku wsadzone do auta zostały sprężyny H&R'a
I w końcu siadła tak jak być powinno !

[center]Obrazek[/center]

Wczoraj dotarło w końcu do mnie radio, które zastąpi OEM kaseciaka :rotfl:

[center]Obrazek

Obrazek[/center]

sebas
Moderator

przez sebas » 2013-05-09, 09:02

Serio w esce oem były kasety :/ ?

Grzechuu
Forumowicz

przez Grzechuu » 2013-05-09, 09:08

Do 2002 r. :rotfl2:

MarO
Forumowicz

przez MarO » 2013-05-09, 13:26

Te pożyczone 17 wg mnie w ogóle nie pasują, bez porównania do tych co teraz :)

Grzechuu
Forumowicz

przez Grzechuu » 2013-05-24, 11:07

Odmulanie eSki... krok kolejny :rotfl:

[center]Invidia Test Pipe

Obrazek[/center]

Tylik
Forumowicz

przez Tylik » 2013-06-19, 02:04

ładny, dopieszczony egzemplarz ap1 ;)

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2013-06-19, 14:15

Wygląda super, bede śledził temacik :ok:
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

Grzechuu
Forumowicz

przez Grzechuu » 2013-07-09, 08:21

[ Dodano: 2013-06-19, 22:12 ]

Dzięki Panowie ;)!

Jako, że ostatnio pogódka dopisała, przeciągnąłem eSkę nad morze... w sumie w weekend zrobione 600 km bez daszku - piękna sprawa !

[center]Obrazek[/center]

Trasa pomiędzy Czaplinkiem a Połczynem Zdrój to jakaś bajka, kilka km tras, zakręt za zakrętem.. a VTec obijający się o drzewa i jeziora... Żałuję, że nie mam tego odcinka gdzieś bliżej domu :rotfl:

[center]Poza tym, założony został ostatnio pokazany wyżej Test Pipe Invidi - jest gnój :D [/center]

Zdecydowałem się też na zmianę oliwy.
Dotychczas jeździła na Motul'u 15W50.. Książeczka zaleca co innego, użytkownicy również, więc wybór padł na Valvoline SynPower 5w40..

Co do pochłaniania oleju jestem mega szczęśliwy, bo po przejechaniu 3k km, eska nie domaga się żadnej dolewki !!

[center]Obrazek[/center]

I jeszcze fotka Soft Top Cover'a na aucie.

[center]Obrazek[/center]

Sprawuje się fajnie, bo dach ani troszkę nie odbija na nierównościach, co czasem się zdarza bez niego, no i przynajmniej nie widać wszystkich bebechów dachu !

[ Dodano: 2013-07-09, 08:19 ]

No i w końcu przy okazji pięknych dni udało się strzelić kilka lepszych fotek :D

[center]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/center]

sera14
Forumowicz

przez sera14 » 2013-07-09, 23:28

powiedż jak swiecą te ledy od podświetlenia tablicy, dają radę?

Grzechuu
Forumowicz

przez Grzechuu » 2013-11-28, 23:39

sera14 napisał(a):powiedż jak swiecą te ledy od podświetlenia tablicy, dają radę?

Zdecydowanie wszystkie ledy które założyłem dają radę..

Zarówno te w przednich lampach jak i przy tablicy :)
We wnętrzu i bagażniku też już są, także jak dla mnie zmiana zdecydowanie na plus względem żarówek starego typu :)!

[ Dodano: 2013-09-29, 21:30 ]

eSka miała ostanio całkiem dobrze... a oto co się wydarzyło ;)

-Impregnacja dachu impregnatem SONAX'u .
Z całą pewnością zabieg warty grzechu, bo dach był wypłowiały już dość mocno, a teraz nabrał lepszego koloru no i podczas deszczu zachowuje się należycie :)
Choć i tak przed zimą chciałbym nabyć dach ze szklaną szybą...

Obrazek

-Drugi detal to obklejenie bocznych pomarańczowych migaczy które mi do niczego nie pasowały czerwoną folią :)
Efekt zadowalający, choć nie wiem jak będzie z czasem. Docelowo planuję zamówić czarne z eBay'a.

Obrazek

-No i ostania rzecz to dokładka z poliuretanu z zamówienia grupowego ;)!
Foto z przymiarki na aucie. Cieszy, że pasuje.. Bo różnie to bywało z tymi gadżetami ;P

Obrazek

[ Dodano: 2013-09-29, 21:30 ]

Nastąpiło ostatnio kilka małych zmian ;)

Ale jak to mówią, diabeł tkwi w szczegółach - także zmienione zostały następujące rzeczy :

-W końcu zamontowałem dokładkę na stałe
-Kierunkowskazy w przednich reflektorach zostały pomalowane na czarno, czyli cała lampa poza odbłyśnikiem i soczewką jest już jednolita
-Zmiana miejsca tablicy rejestracyjnej, można ją teraz szybciutko demontować i nie psuje linii auta, bo od boku już jej nie widać (a seryjne "rusztowanie" mnie max irytowało - wyglądało jak dodatkowa strefa zgniotu :P)... Choć muszę jeszcze zwiększyć kąt pod jakim jest pochylona.
-Zmiana emblematów "H" przód i tył na czarne bez wypełnienia
-Z tyłu tłumiki zostały również pomalowane na czarno

Pozostały boczne napisy s2000 i w zasadzie plan pozbycia się srebrnych elementów z auta będzie zrealizowany :D

Obrazek

Jak widać w wolnej chwili zderzak będzie trzeba dać do pomalowania i raczej dokładka również pójdzie w kolor :)

Ogarnę lakiernika i wpadną lepsze fotki :D

[ Dodano: 2013-11-28, 22:36 ]

Kolejne zmiany, a dawno nic nie pisałem :D

Wpadł środkowy tunel z Carbonu. OEM był pokryty wykładziną i drapał po łokciach i kolanach :rotfl:

[center]Obrazek[/center]

Następnie jakiś ćwok przywalił mi na parkingu pod domem i oczywiście zwiał z miejsca zdarzenia... Efekt - zbita lampa:

[center]Obrazek[/center]

Zakupiona więc została nowa...

[center]Obrazek[/center]

Żeby nie było suchych części, strzeliłem jakieś małe fotki :) !

[center]Obrazek

Obrazek[/center]

Kolejne zmiany wiązały się ze znalezieniem chwili wolnego czasu aby rozebrać wnętrze....
W końcu zatem zamontowałem kompletną czerwoną wykładzinę która od prawie roku leżała w garażu i zamontowany został tunel z którym było sporo gimnastyki :D

Efekt co najmniej zadowalający !

[center]Obrazek

Obrazek[/center]

Później przyszły mrozy.. pojawiły się problemy z odpalaniem, standardowo, akumulator umarł.. Polecany był FIAMM...

[center]Obrazek[/center]

Idziemy dalej...

Mój soft top, choć w pięknym stanie, irytował mnie maxymalnie, bo jak to dachy w pierwszych latach produkcji posiadał tylną szybę z plexi, która niesamowicie szpeciła auto, no i nic przez nią nie widać...

Dlatego też kupiony został OEM Dach z eSki z ostatnich lat produkcji.

[center]Obrazek[/center]

W dniu dzisiejszym doszły do mnie koła na nowy sezon ;)!
Zobaczymy jak siądą 18'nastki :D

Oczywiście nie mogło być tak różowo.. Pasuje rozstaw śrub, szerokość, ET, ale otwór centrujący to 67,1.. Natomiast w S2000 na tyle otwór to 64,1, a tył to 70,1, więc dwie przednie felgi muszę dać do przetoczenia co by mi zwiększyli otwór centrujący...

[center]Obrazek[/center]

Mam kilka miesięcy na znalezienie gum i wymyślenie nowego koloru... Typy są dwa, na razie nic nie zdradzę :rotfl:

A i jeszcze jakaś jedna fota, jako że zwiększyłem jeszcze kąt montowania tablicy ;)

[center]Obrazek[/center]

Ale się rozpisałem :rotfl:

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2013-11-28, 23:46

podoba mi się ta esa :) widać, że dbasz. Prawy przedni błotnik od drzwi się trochę różni jeśli chodzi o detale, ale cała reszta mega mi się podoba
Obrazek

Marek94
Forumowicz

Samochód: EE8,1g,ap1,cd7

przez Marek94 » 2013-11-28, 23:52

Ładnie odpicowana fura,nie boisz się że tą śliczna wykładzinę w zimie uwalisz ?
Powiec mi czy to prawda że ludzie mający 195 cm nie mają co szukać w s ?

Grzechuu
Forumowicz

przez Grzechuu » 2013-11-28, 23:57

Diabeł tkwi w szczegółach :D.. eSka już sama w sobie jest atrakcyjnym samochodem (tak mi się wydaje)... Dlatego wszystkie detale które ogarniam są tak ważne ;)...

Krok po kroku coś tam się dodaje i w przyszłym roku już chciałbym mieć większość rzeczy ogarniętych ;)...

Co do błotnika to fakt, że jak tak były wyostrzone filtry to widać różnicę, tak samo przedni zderzak się różni i od błotnika, i od maski... Ale przy świetle dziennym jest to niezauważalne - uroki koloru czerwonego ;)!

W sumie nie zwracałem na to uwagi, bo w planach była zmiana koloru, ale z czasem przekonałem się, że ta czerwień jest tak głęboka, tak ostra, że chyba nie zamierzam jej zmieniać :rotfl: !

[ Dodano: 2013-11-28, 23:00 ]
Tak, ludzie mający 195 cm mogą mieć ciężko, ja mam 185 i mam wrażenie że jest idealnie, ale fotel już jest max z tyłu ;)

Co do brudu na dywanie to się nie boję, bo zimę spędza w garażu :D...

A jak wyjeżdża to na boczne uliczki, w środku nocy, jak piaskarki i pługi jeszcze śpią... Wtedy czuje się najlepiej :rotfl:

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2013-11-29, 23:35

Grzechuu napisał(a):Tak, ludzie mający 195 cm mogą mieć ciężko, ja mam 185 i mam wrażenie że jest idealnie, ale fotel już jest max z tyłu ;)

no wlasnie ja mam 195cm i nie moglem za bardzo znalezc dla siebie miejsca w tym bolidzie. jezdzilo sie super i dlugi czas bylem zgrzany na takie auto ale jakos stwierdzilem ze za duzy jestem. najbardziej nie moglem wyjsc z podziwu jakim cudem takie auto nie ma regulacji kierownicy w zadnej plaszczyznie, ostatni raz sie z tym spotkalem w maluchu :szok: to byl w sumie glowny problem, bo mi kolana przeszkadzaly w kreceniu sterem, chociaz z roadsterow i tak nie bylo najgorzej, w mx5 nie moglem zamknac drzwi bo mi kolano utknelo miedzy kierownica a boczkiem :rotfl:

Poprzednia strona   Następna strona