Planuję zakup
1. radiootwarzacza CD v CD/MP3 ( do 400zł)
2. głośników na przód (do 300zl)
3. skrzyni do bagażnika
4. wzmacniacza
Prosiłbym o propozycje (jakieś sprawdzone konfiguracje ). Nie chcę wydać za dużo pieniędzy wiec nie przesadzajcie:)
1. Co do radia to nie mam wyrobionej opinii, nie wiem czy lepiej kupić wyższy model CD używany czy jakieś niższe na mp3 .
2. Skłaniam się ku HERTZ ESK-165 , ale moze jest cos lepszego.
3. Skrzynia jest najmniej pilna ale musi pasować do reszty.
4. wzmacniacz ma pociągnąć głośniki z przodu i sub'a bo radio raczej sie do teog nie nadaje.Chyba lepszy byłby uzywany w rozsadnej cenie ale za to dobry
Co do głośniuków to plecam POWER BASS, radio wg mnie lepiej miec nowe-nie wiadomo na jaką używkę trafisz, chyba, ze ktos Ci daje gwarancje tzw rozruchową na miesiac...
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 9&pid=1094 taki zestaw jest dobry, glosniczki fajnie graja.Jak dla mnie jesli zalezy ci na dobrej musie to lepiej odlozyc na bok suba i dolozyc wiecej do jednostki sterujacej...Z tych glosnikow bas leci niczego sobie-mam je podlaczone u siebie pod radio i graja naprawde ładnie.
ja proponuje jednostke sterującą alpine!! wiem ze to troszke wiekszy wydatek ale moim zdaniem sie opłaca... polecam ci skonfigurowac najpierw dobrą jednostke i głośniczki (dobre radyjko pociągnie ładnie dobre głośniczki) wiec suba i wzmaka narazie odstaw a kup sobie to co ci napisałem a bedziesz zadowolony
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj 784-933-899
radio i tak nie pociągnie mi suba i glosnikow z prozdu( albo pociagnie tylko kiepsko) wiec po co mam doplacac do radia z bajerami ktore mi są na gówno potrzebne.
Wole kupic tansze radio i wzmacniacz. Za 800zl to juz kupie zestaw na przod ze wzmacniaczem . Znalazlem juz firme ktora sie tym zajmuje i będę jechał wypróbować kilka sprzetów . Tylko nie wiem czy nie bedzie problemow ze zmieszczeniem np tych powerbassów z przodu?
Dowiedz sie jaka jest max glebokosc montazowa i po klopocie, radio lepsze oznacza lepszy dzwiek, nie mowilem o animacjach itp.
Powerbassy moim zdaniem dobrze radza sobie pod radiem, wiadomo, ze wzmacniacz i tak bylby dobry, ale mozesz go kupic pozniej...
[quote=" radio lepsze oznacza lepszy dzwiek, nie mowilem o animacjach itp.
P.[/quote]
To wytlumacz mi dlaczego np niższy model alpine (ok 500zL) 4 x 50 zagra gorzej niż radio tej samej firmy za 1000zl ?
PAtrzę na spe3cyfikację i różnia się tylko ilością bajerów, animacjami wyswietlaczami , stopniem regulacji itd ...
Nie mam zamiaru placic za coś czeog nie bede uzywal. Po co mi np wejscie aux na panelu albo jakies [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] na wyswietlaczu ?
nie roznia sie tylko bajerami tylko drozsze modele posiadaja lepszy procesor dzwieku a tansze modele go wogole nie maja jezeli nie chcesz bajerow to kup alpine 7906 bedziesz zadowolony