PROBLEM Z ODPALANIEM A POTEM NAWET W CZASIE JAZDY GAŚNIE !
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

michals12
Forumowicz

PROBLEM Z ODPALANIEM A POTEM NAWET W CZASIE JAZDY GAŚNIE !

przez michals12 » 2007-02-03, 02:33

Moja honda CRX nigdy mnie niezawiodła
jednak od paru dni mam z nią duży problem.
Dziś z rana wyjechałem do pracy,po drodze zgasła mi
poprostu tak jakbym ją zgasił kluczykami.
Prubowałem odpalić jednak nieodpaliła,dojechałem do pracy taxówką.
Po pracy gdy już miałem ją brać na hol za pierwszym razem odpaliła i powrót do domu bez żadnych zastrzeżeń.
Potem jednak postanowiłem sprawdzić czy odpali niechciała.
Kręciłem kluczykami-pompę słyszałem że pracuje a więc przekaźnik działał poprawnie.
Jednak słychać było tylko suche kręcenie rozrusznika,silnik nawet niepierdnoł.Gdy po godzinie znów postanowiłem odpalić
odpalił normalni jakby nic się z nim wcześniej niedziało ,gasiłem go i odpalałem,było wszystko ok.
Wyjechałem aby go sprawdzić,przejechałem z 10 km i znów jakbym go kluczykami zgasił,bez żadnego szarpnięcia-poprostu odcięcie.
Znów niemogłem go odpalić.Zholowałem go pod dom,wczasie holowania wrzucałem biegi jednak on bez żadnej reakcji,nieodpalił.
Z godzinę puźniej postanowiłem znowu sprubować i odpalił przy pierwszym przekręceniu kluczyków.
Mam wielką prośbę
do tych którzy mieli taki problem,może ktoś wie co się dzieje z moim autkiem.
Najlepsze jest to że gdy odpala to bez zażutów odrazu,po pierwszym przekręceniu klucza w stacyjce.
A jak niepali to niepali wogóle,można wtedy zakatować akumulator a silnik nawet niepierdnie,słychać tylko suche kręcenie rozrusznika.
Błagam pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

crxmen
Forumowicz

Samochód: WRX-EG-EP

przez crxmen » 2007-02-03, 02:35

moze byc ze gdzies ci kabel z masy dotyka i traci caly prad,dlatego staje od razu,ale moge sie mylic.
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300"
Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2007-02-03, 08:39

hmmm mi to wyglada na jakis problem z zaplonem, ja bym sprawdzil aparat zaplonowy i kabelek ktory go zasila napieciem 12V- moze poprostu gdzies zasniedzial i nie kontaktuje a jak nie ma zasilania nie ma iskry, inna mozliwa usterka to cewka zaplonowa albo modul ten co jest w aparacie, a moze stacyjka ci sie konczy(ale wtedy gaslyby inne odbiorniki pradu, nie tylko silnik)
bledow zadnych nie wywala?

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-02-03, 10:52

zobacz czy jak nie chce odpalić to czy masz iskre.???jak nie to na 99%moduł! miałem identyczne objawy jak paliła to na tyka a jak zgasła(samoczynnie) to kaplica...(brak iskry) mi pomagał jeszcze taki patent.......wrzucasz 1 kręcisz rozruchem przejeżdżasz ze 2m na rozruchu i zapala nie zawsze ale przeważnie to pomagało !zmieniłem moduł i fura smiga już 6tys i pali na tyka

michals12
Forumowicz

przez michals12 » 2007-02-03, 15:44

Zmieniłem moduł,lecz ten który założyłem jest od hondy civic 1.5
Moduł ma inne oznaczenia i jest innej firmy.
Ale odpalił na tyka i zaraz jadę na jazdę prubną.
Mam przeczucie że to było właśnie to.
Puźniej napiszę wam jak się spisał i czy niegasł.
Dzięki wszystkim za pomoc
aha prosiłbym jeszcze o jedno: czy ten moduł co założyłem od innej hondy będzie u mnie chodził i czy będzie wpływał na pracę silnika. Czy mogę go zostawić,czy raczej zamówić i założyć orginalny?
POZDRAWIAM!
Hondzian

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-02-03, 16:33

jak chodzi na nim to jeżdzij tak..nic nie tracisz a jak sie sypnie to szukaj adekwatnego do aparatu nówka 300zl. a używke i za 40zł można kupic