rapid napisał(a):Niejedna mądra japońska głowa konstruowała układ dolotowy w crxach, a także niejeden tuningowiec myślał i kombinował jak poprawić ten seryjny dolot.
Opinie jak zwykle są podzielone. Faktem jest jednak, że doloty z prawdziwego zdarzenia (czyt. przynoszące efekt) kosztują i to sporo. Zależy co chcesz zamontować (?)
Moim zdaniem i pewnie nie tylko ja podzielam tę opinię, najtańszym i najkorzystniejszym sposobem na poprawę osiągów jest sportowa wkładka powietrza ze zrobionym dodmuchem powietrza.
PS. Odsyłam do lektury TUTAJ

wrarw napisał(a):to po co w ogóle robić cokolwiek przy silniku, przecież japończycy zrobili to już tak jak potrzeba... nie róbcie dolotów, wydechów, itd. to przecież nic nie da!
xi0nc napisał(a):wrarw napisał(a):to po co w ogóle robić cokolwiek przy silniku, przecież japończycy zrobili to już tak jak potrzeba... nie róbcie dolotów, wydechów, itd. to przecież nic nie da!
Widzisz tutaj mozna poznac Twoja wiedze na temat czegokolwiek ... wydech to akurat zupelnie inna sprawa. Bo jest cos takiego jak wymogi ekologiczne. ale Ty pewnie o tym nie wiesz ;]
Powiedz mi wiec czemu mugen czy spoon robia puszki a nie wsadzaja filtrow stozkowych i powerrurek do swoich samochodow ???
Napewno nie dlatego zeby miec mniej mocy bo przeciez rura pcv i stozek z allegro za 35zl bylaby tansza i lepsza ????
xi0nc napisał(a):Widzisz tutaj mozna poznac Twoja wiedze na temat czegokolwiek ... wydech to akurat zupelnie inna sprawa. Bo jest cos takiego jak wymogi ekologiczne. ale Ty pewnie o tym nie wiesz ;]
xi0nc napisał(a):Powiedz mi wiec czemu mugen czy spoon robia puszki a nie wsadzaja filtrow stozkowych i powerrurek do swoich samochodow ???
Napewno nie dlatego zeby miec mniej mocy bo przeciez rura pcv i stozek z allegro za 35zl bylaby tansza i lepsza ????

czyli gruby dolot z carbonu zakonczony stozkiem, to tez nic nie daje??
mysle ze dobry dolot odgrodzony od komory silnikowej i z nawiewem zimnego powietrza daje wiecej niz seryjny dolot z wkladka. Wydaje mi sie ze seryjny dolot poprostu jest lepiej osloniety od ciepla, a doloty trzeba samemu odizolowac
ale dolot z nierdzewki musze dopracowac idealnie 

P@r0w@ napisał(a):mysle ze dobry dolot odgrodzony od komory silnikowej i z nawiewem zimnego powietrza daje wiecej niz seryjny dolot z wkladka. Wydaje mi sie ze seryjny dolot poprostu jest lepiej osloniety od ciepla, a doloty trzeba samemu odizolowac
wrarw napisał(a):
Nie chodzi mi tu akurat o stożki czy power rury bo jedne firmy je robią inne nie, zależy jaki patent. Chodzi o to, że według Twojej wcześniejszej wypowiedzi to nawet te puszki i wkładki spoona czy mugena nic nie pomogą bo przecież japończycy juz to tak zrobili że lepiej już być nie może
wiec jak bedziesz robil jeszcze jeden pomiar wez dobrze odizoluj dolot od silnika 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości