M!R@S napisał(a):est uszkodzona bo ma wgniecione wiatraczki śrubokrętem ale to drobiazg
w końcu wyprostujesz je, wyważysz i żeby tylko ku*wa spróbowała mieć luzy
A na moje pytanie nadal nie odpowiedziałeś, no chyba, że 'kolega mi powiedział'.
M!R@S napisał(a):est uszkodzona bo ma wgniecione wiatraczki śrubokrętem ale to drobiazg
ale sądze że na początek wymienie te wiatraki. Ona nie była używana tylko ktoś śrubokręt wsadził i młotkiem jebnął ;/ ale w sumie jest za free wiec sprawdzić można co i jak
w sumie potem bede mógł nową turbaffke wsadzić juz na gotowy projekt
a jesli o home work to jestem pewien na 100% że mi sie to uda
dużo rzeczy robiłem co miało nie działać (tak samo było ze sportem TRIAL śmiali sie ale przyszło co do czego to ździwko jak rower jeździ
bo poprzerabiałem se piaste i ACS'a) to z tym powinno tez byc gitara w sumie chce doładowanie na początek 0.3bara potem kupie uszczelki panewki iwszystko to co potrzebne aby zrobić NOWY silnik i będe bardziej dmuchał
ważne że jest plan 

kto wie twoja ceerka to nieźle przycieła ziomali odemnie i bardzo dobrze bo sie śmiali... do czasu
haaah szkoda że po zlocie ich min nie widziałeś
a zwłaszcza kolesia od Bolidu Młodzieży wiejskiej
alee... jak zrobie projekt to wystartujemy
narazie postawiłem na styling ale stwierdziłem że wiekszą frajde daje ćwiartka... wciągło mnie przez ciebie Mack1111
Co do turbo to piszcie jakie problemy napotkam.
model lub od jakiego auta
i czy do 200KM w d16z6 trzeba zmieniac wtryski? czy da sie wystroic na seryjnym kompie i skad pociagnac najlepiej smarownie turbiny 
i silnik sie wy,,sra... 

mariusz123 napisał(a):moze nie na temat,ale jak juz gadamy o turbo gratach to zapytam[nie bede zakladal nowego tematu]czemu wszyscy gadaja ze silniki SOHC sa lepsze pod turbo[chodzi o seryjne graty]znaczy np taki d16z6 ma niby mocniejsze korby??? i wytrzymuje sporo powyzej 200NM,czemu w takim sohc pozniej siadaja panewki???czemu d16dohc na seryjnych gratach nie wytrzymuje mocy 200KM/200NM???a taki seryjny sohc pojezdzi jeszcze dlugo..........................mi np. starczylo by te 200/200 ale sie boje,ze jak wiekszosc turbawek na tym forum,pojezdze jeden sezon,,i silnik sie wy,,sra...
Głównym aspektem branym pod uwagę przy grubszym turbieniu jest dostępność aftermarketowych częsci - w stanach, które są kopalnią cześci po prostu nie było DOHC. Przy kuciu jednowałkowca wydamy okolice 3k pln, a kupowanie z niemieckiego ebay'a korb i tłoków do z5/a9 to juz wydatek w okolicach 5k.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości