Chłopaki maja rację to może być do jakiejś słabszej wersji silnikowej bo coś marnie wyskalowany
Co do montaż to nie jest trudne musisz tylko podpiąć sie pod "+"i "-" gdzieś w kostkę od świateł albo bezpośrednio w kostkę od licznika ,a jeżeli chodzi o montaż to powinno sie po prostu nałożyć na stare tarcze bez wyciągania wskazówek(przynajmniej u mnie tak było) i później czymś podkleić żeby nie latały Zabawy jest na jakieś 15 minut jak ktoś ma chociaż malutkie o tym pojęcie Laikowi zajmie to jakieś 40 minut wiec oceniam to na łatwe zadanie
mam identyczne u siebie. te akurat sa przeznaczone do USDM d15b2. jak jest z montazem to nie wiem bo juz takie mialem ale wiem jedno, ze przy montazu tych zegarow zawsze psuje sie ktorys ze wskaznikow.takie sa opinie i sam mam tak z obrotomierzem ktory teraz podnosi sie "fazami". mimo wszystko bardzo fajny efekt a nie jak w przypadku LED.pozdro
Prawdopodobnie krzywo przykleiłeś nową tarczę albo sama się opuściła i teraz ociera o oś wskazówki i stąd jej skokowa praca.
U mnie wskazówka poziomu paliwa opadała skokowo a nie płynnie. Chciałem już dobierać się do baku i wymieniać czujnik poziomu paliwa/pływak czy co tam się znajduje.
Powód okazał się banalny. Przy zakładaniu aluramek na zegary zauważyłem, że tarcza jest krzywo przyklejona i ociera o wskazówkę. Po poprawieniu czujnik zaczął działać prawidłowo.
Ciekawe który mechanik z serwisu Hondy znalazłby tą usterkę.
CRX del Sol ver. Daytona + TransTop - Two Way Paradise
__2007 Modlin__2008 Nadarzyn__2009 Wieruszów__......
ja polecam od MoMan'a, o wiele ładniej wyglądają niż te z MTuning,
szczegolnie ze mialem przygody z tą fimą i trzymam sie od nich z daleka niema co oszczędzać paru zlotych, a efekt jest o wiele lepszy, MTuning ma wiekszosc w milach i do wersji USA
[you] Jeśli nie masz po co żyć, to żyj na złość innym