)

shark84 napisał(a):
na koncu napisze cos o jezdzie:
A wiec ze zrobionym dolotem i wydechem nie objedziesz seryjnego ee8...
Przykład:
Byly Rex Robusa, wyplul na hamowni prawie 140km a dokladnie 139km z groszem po tych modach, idac dalej splanowane kolo, odcinka przesunieta, spolerowane kanaly w glowicy, dalej nie daje rady...
Inne ED9 ze zrobionymi wydechami, dolotami itp. tez nie daja rady, wiec to raczej nie przypadek.
ZiG HRC napisał(a):shark84 napisał/a:
Przykład:
Byly Rex Robusa, wyplul na hamowni prawie 140km a dokladnie 139km z groszem po tych modach, idac dalej splanowane kolo, odcinka przesunieta, spolerowane kanaly w glowicy, dalej nie daje rady...
Inne ED9 ze zrobionymi wydechami, dolotami itp. tez nie daja rady, wiec to raczej nie przypadek.
Ja znam za to sporo przypadkow gdzie kolektor z wydechem i odchudzenie spokojnie wystarczaja na seryjnego VTECa.
Wystarczy poszukac, bo tematow na tym forum jest od groma:)
mack1111 napisał(a):
ja dopisze cos jeszcze w moim przypadku porobiony ee8 tzn(wydech 2cale,koncowy m-tech, zrobiony dolot odcinka wybebeszony schamowane 166KM) nie dawał moim 147km dostawał długosc na 400m na dłuższy dystans bylo juz lepiej dla mnie tyle:)
TYPE-R napisał(a):Na początku to trzeba zdać se sprawe, ile ma seryjne ED9 a ile seryjny VTEC. Podpowiedź - silnik B16A1 w dobrym stanie ma więcej koni od katalogowego B16A2.

mack1111 napisał(a):ZiG HRC napisał(a):shark84 napisał/a:
Przykład:
Ja znam za to sporo przypadkow gdzie kolektor z wydechem i odchudzenie spokojnie wystarczaja na seryjnego VTECa.
Wystarczy poszukac, bo tematow na tym forum jest od groma:)
ja dopisze cos jeszcze w moim przypadku porobiony ee8 tzn(wydech 2cale,koncowy m-tech, zrobiony dolot odcinka wybebeszony schamowane 166KM) nie dawał moim 147km dostawał długosc na 400m na dłuższy dystans bylo juz lepiej dla mnie tyle:)
masz moze zmierzony czas na 1/4??

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości