Czy będą jakieś problemy jeżeli kupiłem silnik na swap b16. W takim stanie jak został wyciągnięty leży około pół roku. Silnik cały czas był zalany olejem, teraz przyszedł czas na jego montaż, cóż zrobić by nie zastać niemile zaskoczonym.
Proszę o wypowiedź najlepiej jak największej ilości osób, oraz o jakieś "dobre rady". Odpowiedzi typu "to masz problem" ect. do niczego mi się nie przydadzą.
Nic Cie nie czeka. A lać nafte do cylindrów to poroniony pomysł. Odpal silnik i tyle. Ja CRX''a schowałem w pazdzierzu, wyciągnęłem w marcu i zapalił na dotyk. Kompresja wzorcowa żadnych brzdęków nie było ani nic.
lepiej przekręć wałem (przy śrubie na kole pasowym) i sprawdz czy nic nie haczy... zawsze się to robi przed montażem silnika. Zrób to dla bezpieczeństwa silnika bo B to droga rzecz i nie rób jak inni na odpier#ol.
Ja bym zrobił tak jak pisałem dla Własnej wiedzy o silniku i stanie Chyba że auto jeździło, nie brało dużo oleju to wałem tylko pokrec i się przysłuchaj tak jak M!R@S mówi.
A no i nie pałuj odrazu
no nie wyrobie , przed zalozeniem zmien rozrzad, pompe wody paski plyny swiece olej, filtry, zdejmij glowice tloki pierscienie zrob remont i dopiero zakladaj- i to nie wiadomo czy bedzie jezdzil
Ja sprawdziłem taki silnik w następujący sposób..
Gdyż leżał bardzo długo,sam nie wiem ile...........
Zabrałem ze sobą uszkodzona skrzynie biegów......rozrusznik , kable-zegar do pomiaru ciśnienia w cylindrach
Przykręciłem skrzynie na 2 śruby do silnika , przykręciłem rozrusznik ,na krótko kable rozruchowe
Wykręcasz świece wkładasz zegar do pomiaru kompresji i go kręcisz
Zobaczysz co ten silnik jest wart - wlej troszkę benzyny do cylindrów i sprawdz ..
Tak kupiłem silnik po założeniu lała się tylko pompa wody bo oring skruszał
Może to być śmieszne dla chłopaków ale właśnie tak zrobiłem i ten silnik chodzi u mnie do dziś
pozdro