Jak Przymocowac Wlot do Maski w Del Solu

berserkert
Forumowicz

Jak Przymocowac Wlot do Maski w Del Solu

przez berserkert » 2008-04-29, 12:56

Witam

Mam takie pytanko: kupiłem wlot powiecza na maske do mojej Solki ale jak wiadomo solka ma dosyc zaokrąglona maske a wlot jest płaski i mało elastyczny i po przyłożeniu go do maski kazdy róg odstaje . Radzono mi zeby go przykleic na kleju do szyb i przymocowac dodatkowo wlot na nitach tylko ze wtedy to bedzi chu.... wygladało(nity na masce) Moze ktos ma jakas rade jak to zrobic albo czy mozna w jakis sposób zmiekczyc ten wlot???

(Wlot WYKONANY JEST Z ŻYWICY POLIESTROWEJ I MATY SZKLANEJ. )

Zdjęcie wlotu :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/739 ... 84fd2.html

Tak ma wygladac po pomalowaniu:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d5b ... 91b18.html
Mężczyznę poznaje sie po tym jak traktuje swój samochód ! =-==-= http://berserkert.fotosik.pl/zdjecia/1.html
www.nord.org.pl - IMPREZY INTEGRACYJNE DLA FIRM I NIE TYLKO kontakt 513001828

Mambus
Forumowicz

przez Mambus » 2008-04-29, 13:00

OOO boże nie rob tego . te kanty sie nie zgraja itd.

Ja juz swojego SOLA kupilem z taka maska i jest do kity szpachla na laczeniach popekala i jest kiszka.

Moj zamontowany byl na wkretacj ale i tak popekala szpachel.

saintmc
Forumowicz

przez saintmc » 2008-04-29, 13:04

jezeli juz tak bardzo chcesz ten wlot miec, to wez papierek scierny i pilniczek i wyprofiluj pod profil maski ( powinno ci to zajac okolo 30min), mozesz przykleic klejem do szyb (czesto polecaja go do mocowania lotek na tyl) ale i tak bedziesz musial przykrecic go do maski a to juz szkoda maski w samochodzie.

pozniej szpachla ladnie pozbyc sie otworow po matarzu i profil do maski. zeszlifowac na rowno i po zabawie (ale i tak kiszka bedzie wygladac)

berserkert
Forumowicz

przez berserkert » 2008-04-29, 13:32

Dlatego właśnie nie chciałem dawac szpachli na łączenia tylko nakleic wlot na maske i papierkiem wyrównać łączenia z maska. a tak chyba jednak zrobie to na tych nitach a potem je bede jakos maskował. No chyba ze uda sie tym pilnikiem ale cos mi sie wydaje ze maska jest za bardzo zaokrąglona.
Mężczyznę poznaje sie po tym jak traktuje swój samochód ! =-==-= http://berserkert.fotosik.pl/zdjecia/1.html

Diups
Moderator

przez Diups » 2008-04-29, 13:42

Jezu nie rób jej tego..... sol z takim wlotem wyglada jak maluch z wlotem na dachu
DELSLOW PROJECT
[center]Mój ulubiony cytat na tym forum skierowany do mnie to:
Dratinni napisał(a):odezwał się ten co ma del sol i go nie stać na dokładki i siatex
[/center]

saintmc
Forumowicz

przez saintmc » 2008-04-29, 13:53

berserkert, najpier wyprofiluj wlot pod profil maski. Wszystko da rade, tylko spokojnie, nie na chama.

Ale jeszcze to przemyśl. czy chcesz mniec ladna solke czy dupowaty samochod z dziwnym wlotem :razz: :razz: :razz:

berserkert
Forumowicz

przez berserkert » 2008-04-29, 13:56

Musze zrobic chodzby dla tego ze mam maske po gradobiciu i ten wlot zasłoni wiekszość wgniecen a reszte zaszpachluje czyli jakies 4 malutkie dziurki. Samochód oddaje do lakiernika 12.04 ma mi pomalowac nowy zderzak z przodu, seryjny z tyłu, maske, progi, klamki i lusterka + polerka całego. I jezeli mi sie nie bedzie podobała z tymi wlotami to ja wywale tylko narazie nie mogłem dostac nigdzie seryjnej maski nie uszkodzonej dlatego pomyslałem o tych wlotach, a juz je kupiłem i klej i wszystko do montażu..

saintmc
Forumowicz

przez saintmc » 2008-04-29, 13:58

berserkert, najpier wyprofiluj wlot pod profil maski. Wszystko da rade, tylko spokojnie, nie na chama.

Ale jeszcze to przemyśl. czy chcesz mniec ladna solke czy dupowaty samochod z dziwnym wlotem :razz: :razz: :razz:

pirul
Moderator

przez pirul » 2008-04-29, 14:12

berserkert napisał(a):Musze zrobic chodzby dla tego ze mam maske po gradobiciu i ten wlot zasłoni wiekszość wgniecen a reszte zaszpachluje czyli jakies 4 malutkie dziurki. Samochód oddaje do lakiernika 12.04 ma mi pomalowac nowy zderzak z przodu, seryjny z tyłu, maske, progi, klamki i lusterka + polerka całego. I jezeli mi sie nie bedzie podobała z tymi wlotami to ja wywale tylko narazie nie mogłem dostac nigdzie seryjnej maski nie uszkodzonej dlatego pomyslałem o tych wlotach, a juz je kupiłem i klej i wszystko do montażu..

nie chcesz szpachlować wgniotek po gradobociu a wlot będziesz rzeźbił? przecież z tym jest więcej roboty a efekt jak z du-py, jak to auto wyglada, u mojej babci kury w takim srają,

to nie lepiej było kupić maske z laminatu i ją pomalowac pod kolor i upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, a nie z pogniecionej maski robić taki ulep? :nieok:
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

burza
Forumowicz

przez burza » 2008-05-08, 20:25

dla mnie tez jest beeee

freerider.crx
Forumowicz

przez freerider.crx » 2008-05-08, 21:38

nie znacie sie :rotfl2: jest zajebiaszczy :ok: kiedys sam bylem maniakiem wlotów i duzych lotek ale teraza nie chce mi sie babrac z tym, apropo szpachli przy wlocie...jesli zrobisz to dobrze to nic ci nie popęka ja na jednym aucie mialem podobny wlot i przez 5 lat jakos nic nie popękało

gruby126p1
Forumowicz

przez gruby126p1 » 2008-05-08, 22:47

po pierwsze kolega nie zapytal czy jest ladnie czy brzydko tylko jak to zamontowac

wy jak zawsze musicie wyrazac swoje gusta a to juz zaczyna byc wkur..... bo co temat od strony technicznej to wy o gustach i wygladzie, OPANUJCIE SIE do cholery

co do wlotu

ten wlot mozna zamontowac na dwa sposoby od gory i od dolu, od gory jest to lipa wiec nie bede tego opisywal

zeby zalozyc od dolu:
mierzysz gdzie ma byc wlot, odrysowywujesz go na masce, od kazdej lini odmierzasz po ok 1- 1,5 cm do wewnatrz, wycinasz dziurke i wzmocnienia, przykladasz wlot od dolu, jezeli ladnie pasuje nawiercasz dookola otworki co jakies 4- 5 cm od ciebie i ok 2 mm od brzegu blachy, wyjmujesz wlocik, smarujesz jego same brzegi klejem do szyb i przyklejasz, potem nitujesz go do maski puki klej jest swierzy (nity najlepiej male srednicy trzpienia do 3 mm), zostawiasz do calkowitego zastygniecia kleju, potem od gory delikatnie szlifierka rownasz nity, w miejscach laczenia sie maski z wlotem dajesz waski pasek maty 1 cm najlepiej dwie warstwy, potem na to (zalezy od sztywnosci maski itp) dajesz szpachle z wloknem lub szpachle elastyczna (stosowana do zderzakow), jezeli trzeba szpachle uniwersalna a na koniec wykonczeniowka podklad i lakier

jak czegos nie zrozumiales to pisz

Mambus
Forumowicz

przez Mambus » 2008-05-09, 02:47

Sam mam taki wlot jeszcze od poprzedniego wlasciciela i nie moge sie doczekac kiedy zniknie !!! juz neidlugo lakierowanko:)

faken
Forumowicz

przez faken » 2008-05-09, 06:21

dokładnie , myśle że taki wlot psuje wizerunek tego pięknego samochodu. Stary zastanów sie jeszcze raz na spokojnie,czy chcesz mieć wode na cewce zapłonowej ;)
del sol sprzedany

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2008-05-10, 13:58

Wymień się z Mambusem maska. On da Ci swoja z wlotem juz zrobionym, a Ty mu dasz swoją. Obaj bedziecie pewnie tylko lakierować te maski. A jeśli kupiłes juz ten wlot to jakbyście się wymienili, to swój sprzedasz
HOTMOT.pl

Następna strona