Kilka dni temu miałem nie miły przypadek. Obróciła mi się panewka w silniku. Z tym jak wiadomo wiążą sie koszty. Myślałem ze wszystko pójdzie ładnie pięknie, jednak okazało sie, że muszę kupić 1 korbowód. To jeszcze nic. Dzisiaj zawiozłem na Parowcową w Warszawie wał do szlifu, co sie okazało że coś tam sie pokrzywiło i nadaje sie na śmietnik mój wał. Czyli kolejne koszty. Teraz tak sie tak zastanawiam czy warto robić ten silnik czy kupić drugi(może jakiś inny który bez przeróbek będzie pasował). Co byście mi doradzili? I co sami byście zrobili??
była ceerka, wcześniej jeszcze kilka innych samochodów, teraz przyszła kolej na Mercedesa C z 96r. Diesel... Komfort ! Komfort ! Komfort !
pierwsza aukcja która podał NAZGUL, wygląda bardzo dobrze, wartos ie dowiedziec o cene jaka tego pana zainteresuje i skoro daje gwarancje plus montaz to chyba warto...jak dobrze dotrzesz to masz nowe serce na lata
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX
chyba silnik d16 a nie b16 b seria to juz troche drozsza i wiecej roboty przy niej najlepiej jakby Ci sie udlo wycenic koszty remontu to by byla inny bajka bo za swapa to jest wmiare umiarkowana stawka kolo 1300-1500 zl
musisz kupić mocowania silnika do tego jeszcze osprzet, ogólnie pasuje ale troche trzeba jeszcze wydac:P jak podliczysz to pewnie i z 4tys ci moga wyjsc jak nie lepiej:D
bez przeróbek to ci wejdzie d16z5,d16a9,d16z2,d16a6 itp, najlepiej albo kupic d16a9/z5 albo d16z6, nowszy silnik , czesci tanie, już kilka osób coś takiego wkładało do rexa
aha...ja kompletnie sie na tym nie znam powiem szczerze dlatego zadaje tyle pytań.Nie przerywając serii zapytam jeszcze czy d16z4 tez pasuje bez przeróbek ? Mam mozliwość kupić takiego za nie mało bo 1700 zł + 400 zl robota to jest 2100. Czy porostu szukac wału ( bo tego mi potrzeba do złozenia mojego) powymieniac panewki, wyregulować zawory, wymienic wszyskie uszczelki, uszczelniacze i jeździć dalej ?
była ceerka, wcześniej jeszcze kilka innych samochodów, teraz przyszła kolej na Mercedesa C z 96r. Diesel... Komfort ! Komfort ! Komfort !