Chodzi o głośniki w drzwiach, Alpine kupione 2 lata temu, ale bardzo mało używane (rzadko jeżdżę crx-sem).
Jakiś czas temu zaczęły mi brzydki brzęczeć, myślałem ze to jakiś kabelek albo folia z drzwi. Okazało się że membrana odkleiła się od plastikowej konstrukcji głośnika.
Czym można przykleić membranę żeby jej nie zniszczyć i żeby znowu się nie odkleiła???
Jak możesz to zrób fotkę i wklej na forum to coś pomyślimy.
Oczywiście łatwiej kleić głośnik od podstaw ale różne usterki się już usuwało bez kompletnego rozklejania
Kropelka to sobie sam sklej. Kamien sie z niej zrobi i tyle, jesli juz kleic to jakims klejem ktory bedzie elastyczny a nie peknie od wibracji jak kropelka. W najgorszym wypadku silikon, sa specjalne kleje do glosnikow.
ja glosniki w takich miejscach kleilem butaprenem, i tobie tez to polecam, a naprawialem juz rozne od samochodowych poprzez takie z kolumn domowych po glosniki estradowe, wszystko dobrze sie trzyma musisz jedynie sprawdzic czy nie bedzie ci rozpuszczac tego resora, mnie sie jeszcze nie zdarzylo ale lepiej sprawdzic
naprawiłem już wiele głośników i
butapren jest b.dobry do zawieszeń piankowych czyli takich jak masz ty
niestety w zawieszeniach gumowych powoduje odkształcenie zawieszenia i tu raczej stosuje silikony , taki najzwyklejszy przezroczysty silikon