Czy pastowanie jakąś pastą ścieralną coś pomoże?

proiss
Forumowicz

przez proiss » 2009-09-09, 08:12

potwierdzam pasta tempo(czarna druchema) i mocno ścieraj kilka warst do uzyskania efektu tzn jak będziesz mógł sie w nim przejżeć potem połóż jakiś wosk koloryzujacy lub nie wedle uznania ja polecam turtle wax twardy wosk i na to sonax brilant wax , efekt jest na długo ale czerwony akryl trzeba częściej woskować niż inne bo matowieje

tak wyglądał mój jak go kupiłem caly do lakierowania ze względu na zmatowienie

Obrazek Obrazek

i po polerowaniu i woskowaniu ponad rok po polerowaniu przejeździłem zimę samochod niejest garażowany stoi pod chmurką i efekt sie zachował czasem go woskuję turtle wax lub sonaxem brliantem

ObrazekObrazek

gilu89
Forumowicz

przez gilu89 » 2009-09-09, 10:34

pirul mówiłes że potrzeba 4pasty tempo na rexa - koszt jedenj ok 10zł suma 40zł
wosk meguiars cleaner wx paste kosztuje 60zł i wystarczy na 5-6rexów spokojnie, czy aż tak drogo??

co do wcierania tempo- przy tak znisczonym lakierze to pewnie co mu można zrobić, (szorowanie frotą bez wosku mu pomorze ;) ale gdy lakier jest w lepszym stanie po kilkunastu takich szorowaniach każdy zauważa coraz więcej kolistych rys..

co do zaprzeczania samemu sobie, POLERKA U LAKIERNIKA byla osobna radą na taki lakier, dopiero po polerce dac wosk co bedzie chronił przed UV i wszystkim innymi śmieciami

wszyscy jaraja się ale tempo... :razz:

nikt nie lubi przepłacać i nie uważam ze ja to robie, osobiście od siebie polecam, jak ktos chce niech podjedzie na próbke :D

PS> te turtle wax są już niezłe

Poprzednia strona