maczuga2 napisał(a):Ja ma błache pytanie. Po jakiego h... japońce wstawili w miejsce korka spustowego śrube czterokątną???NIe moza bylo jakaś normalna?? Treaz mam tylko problem bo w zadnym sklepie w mojej miescinie nie ma takiego klucza i sam nie dam rady teraz zmienic oleju w skrzyni

no i specjalna gruba strzykawka z pompa do tego tyu czynnosci w cenie 23zl. Tak wieć pozostaje mi tylko klucz od kosiarki ale po 1 jest on troche nieporęczny a po drugie nie wiem na ile wytrzyma naprezen podczas odkrecania
A tak poz tym sumując czyba bezpieczniej i taniej bedzie wybrac sie do warsztatu, ktory zmieni mi to w nizszej cenie znajadz zycie z jakies 40 zika
Tylko nie bedzie satysfakcji z wlasnej roboty...
A juz sie cieszylem ze kupilem 2l oryginalnego Hondowskiego MTF-3 w cenie 90zl i sam sie z tym fantem uporam... 
maczuga2 napisał(a):A co do kluczy i nasadek to grzechotke mam 3/8'' i 1/2" tez ale reszty wynalazków jak nasadki czterokątne to u mnie nie ma no chyba ze komplet nasadek do korków spustowych w cenie 134z
Oliwa jest trochę gęsta i spływa powolutku, więc chwilę to potrwa (przynajmniej trudniej rozlać), no i nie smakuje tak obrzydliwie jak benzyna, prawie jak Kujawski
metoda działa, sam tak dolewałem oleju, gdyż mi simmeringiem ciekło, a strzykawy nie posiadałem.maczuga2 napisał(a):Sebas a możesz powiedziec/pokazac na fotce gdzie ten czujnik VSS jest??
maczuga2 napisał(a):A co do kluczy i nasadek to grzechotke mam 3/8'' i 1/2" tez ale reszty wynalazków jak nasadki czterokątne to u mnie nie ma
Chyba ze masz 1/4 i 1/2 (za mała i za duża) bo 3/8 ta średnia jest właśnie idealna do tego korka. Drugi korek ten z wystającym kwadratem odkręca się zwykłym płaskim kluczem. Nie trzeba mieć żadnej strzykawki do wlewania oleju. Wystarczy zwykły lejek + założony na niego gumowy wąż albo nawet taki lejek do wlewania benzyny do baku. Mój wujek używa zwykłego cienkiego węża ogrodowego i rozkrojonej butelki - sklejone do kupy taśmą izolacyjną 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość