crx_ballade_fan napisał(a):Mam Hondę CRX ED9, rok produkcji 1990. Czy mogę zastąpić silnik D16Z5 silnikiem od Hondy Concerto D16A9? Czy można przełożyć osprzęt?
silniki d16a9 były też w ed9 więc nie ma żadnego problemu
crx_ballade_fan napisał(a):Moje auto to renaissance
jak już to cyber a co do osprzetu - najlepiej zostaw ten co masz, a wymien tylko sam tzw słupek, czyli blok z głowicą, unikniesz dzięki temu wielu nerwów, wyskakujących błędów itp
Panowie patrze jesteście konkretnie w temacie. Mam pytanie: posiadam del solke z 95 rok tylko oznaczenia silnika nie pamiętam, ale do sedna moje pytanie brzmi. Czy lepiej wstawić cały kit z turbem, czy lepiej zrobić swapa jak tak to na jaki silnik tylko że myślałem o jakimś 2,0 od prelude o ile jakiś pasuje ale jeśli by jakiś pasował to czy później zmieściłbym jeszcze kit turbo? Pozdrawiam.
O to chodzi że ja tam się nie znam na tych silnikach i w ogóle CRXa od nie dawna mam ale celuje w jakieś 200+km może 300 i małe + a jak do tego silnika wsadze cały kit turbo to z tego co wiem będę miał jakieś 200 i może troche i obawiam się sytuacji jak mi tego zabraknie to co wtedy wyjdzie i tak SWAP i tak więc się pytam mądrzejszych od siebie co lepiej począć. A jak bym wstawił cały kit turbo to pułosie skrzynia i sprzęgło wytrzyma?