Dymek napisał(a):polkar napisał(a):Takie balerony jadą, niestety....
Kolega miał, kilka tygodni temu sprzedał podobnego za 14k chyba
nie jadą !! ciężkie wielkie jak wieloryb , może i na prostej jakoś tam przyspiesza , ale drogi nie są tylko w linii prostej , a po co mi tyle mocy skoro na zakrętach trzeba zwalniać. a gaz na prostej każdy głupi umie wciskać. Jeszcze w automacie. Więc nikt mnie nie przekona, że to jedzie. A kolega od ferrari troszkę za bardzo wybiegł poza kontekst mojego postu.
a miałem oba i w serii jadą tak samo, co z tego że jeden cięższy jak ma krótsze przełożenie... w dodatku solka mimo galaretowatej budy potrafi szybciej od edka pokonywać zakręty (mowa o obu seryjnych autach) - większy rozstaw osi robi swoje
nie wspominając że hamulce też w serii dali lepsze
nikolai66 napisał(a):Jakoś del sol w ogóle mi nie podchodzi pod crx...

sebas napisał(a):oskarr17, jeszcze lepsze są posty że del sol nie jedzie a ed9 zapier***a miałem oba i w serii jadą tak samo, co z tego że jeden cięższy jak ma krótsze przełożenie... w dodatku solka mimo galaretowatej budy potrafi szybciej od edka pokonywać zakręty (mowa o obu seryjnych autach) - większy rozstaw osi robi swoje
nie wspominając że hamulce też w serii dali lepsze
nikolai66 napisał(a):Jakoś del sol w ogóle mi nie podchodzi pod crx...
CRX - Civic renaissance model X
ED9 - Civic 4 gen
del Sol - Civic 5 gen
Jak sobie wyobrażasz przerobionego 5 gena na CRX? Musieli zrobić coś nowego co by się dobrze sprzedawało to sobie wymyślili targę

sebas napisał(a): jeszcze lepsze są posty że del sol nie jedzie a ed9 zapier*** a miałem oba i w serii jadą tak samo

Dawca44 napisał(a):sebas napisał(a): jeszcze lepsze są posty że del sol nie jedzie a ed9 zapier*** a miałem oba i w serii jadą tak samo
to skąd w danych katalogowych seryjny edek robi 100km/h w 8.3s. a seryjna solka (ESi) w 9.5s.? wg mnie 1.2s to duża różnica. Może miałeś przyjechanego EDka albo wciul zdrową solkę? Albo solka przez inną konstrukcję też wydawała się zapierdalająca, a była jednak wolniejsza?
Noł ofens oczywiście, pytam z czystej ciekawości

każdy ma to co lubi, do solki wystarczy softa żeby pogoniła pięć razy każde pomodzone ee8 NA, do ee8 soft i znowu w solce trzeba dłubać itp. itd. takie dywagacje nie mają sensu, jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą.

Dawca44 napisał(a):pirul, ja się nie przegaduję, zapytałem z czystej ciekawości, opierając się na danych z forum i mówiąc o dwóch seryjnych egzemplarzach. To jest dział towarzyski, więc chyba można podyskutować, bez obelg, wyzywania itp. oczywiście

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości