jakie opony kupić aby było dobrze i tanio
autem jeżdżę na co dzień lubię trochę polatać po zakrętach, czasami wypad na 1/4mili tak dla fanu
rozmiar opon to 195/50/15
do wyboru mam:
1. Firestone TZ300
2. toyo t1r
3. Yokoham parada 2
4. Michelin Pilot Exalto
5. BRIDGESTONE TURANZA ER300
6. HANKOOK VENTUS S1 EVO
7. Federal SS-595 EVO
8. FIRESTONE FHSZ90
9. Uniroyal RainSport 2
10. BFGoodrich G-Force Profiler
te ostatnie praktycznie najtańsze i nikt złego słowa nie powiedział
Ostatnio edytowano 2012-02-29, 00:21 przez matirex, łącznie edytowano 1 raz
Uniroyal RainSport 2 - godna uwagi, na suchym niezła, na mokrym świetna. Nieco tańsze od T1R, ale jakościowo bardzo porównywalne. Jako opona na co dzień to dobry wybór.
Parady na suchym są świetne, ale na mokrym porażka
Do codziennej jazdy ja bym polecił Yokohamy A-Drive czy lepiej C-Drive, ale one na 1/4 się nie nadają. Tak naprawdę twoje wymagania są bardzo obszerne.... Miałem Parady SpecII i na mokrym tańczyły strasznie w porównaniu nawet do sporo tańszych A-Drive Poza Yokohamą nie wiem co ci polecić, bo na innych oponach nie jeździłem.
Najwidoczniej dla mnie "na co dzień" to inne "co dzień" jak dla ciebie
teraz jeździłem na good year f1 gsd3 w rozmiarze 205/45/16 ale się sprzedały i kupiłem felgi 15 bez opon
i chciał bym coś lepszego lub porównywalnie dobrego
jeżdżę dosyć ostro a takie f1 starczały mi na sezon z d-serią
teraz b16 siedzi na dolocie i wydechu także wiecie o co chodzi
Szukasz opon, które dobrze kleją w każdych warunkach, na prostych, w zakrętach, na torze, a przy tym mało się zużywają i jeszcze nie są za drogie. Złotego środka panie szukasz Jak znajdzie takowe to da znać
Parada SpecII spełniałaby większość twoich wymagań, niestety deszcz = spokojna jazda bo inaczej rów.
w innym temacie pisali ze parada jest cienka gdziekolwiek
tyle sie tego naczytałem ze już sam nie wiem
f1 mi zniknęły po 8tys km i nie pale gumy przy każdym ruszaniu z pod świateł
matirex, do codziennej jazdy F1 są lepsze od Uniroyala, T1R czy Parady... możesz pójść w R1R ale na mokrym będzie gorzej i dużo szybciej je zjedziesz...
normalne, ze opony szybko znikną przy ostrej jeździe. tymbardziej opony o lepszych parametrach. jezeli ktos poszukuje super uniwersalności to pozostaje mu tylko R1R i niestety co rok trzeba wywalić 1,3k.
t1r tez sie w sezon zjeździ.
natomiast jezeli ktoś sie nie ściga i nie cuduje to niech kupi rainsporty i ze 3lata pojeździ. podejżewam, ze nowe RS2 i tak bedą 5x lepsze od tego na czym jeździ większość osób (używki z niemiec)