Kupowałem te tarczki z 3 lata temu,wtedy dałem za same tarcze 260zł,
kupowałem je w sklepie u użytkownika giscrx, więc myślę,że on bardziej by wiedział na co zwrócić uwagę. Generalnie powiedział mi,że to są oryginalne brembo a nie shit za 129zł z allegro. i powiem szczerze że były męczone ostro. wytrzymały 3 komplety klocków i nigdy nie biły Uważam więc,że cena musi być wyższa niż te 100zł,a co do pudełka i napisu MADE IN... to nie mam pojęcia, bo przecież oryginalne też mogą być robione w Taiwanie a podróbki w EU.
W sumie te max'y faktycznie prezentują się nieźle - a jak z jakością? ktoś używa? i jeszcze jedno - średnica oryginalnych tarcz w solniczce z przodu to 262 mm?
A wiec w solniczce seria ma 242mm,natomiast VTI ma już 262mm,
te Brembo wydają sie być oryginalne,cena jest wieksza niż 120zł a i w opisie choć o niczym to nie świedczy,jednakże jest napisane "Mamy do zaoferowania nowy, oryginalny komplet tarcz hamulcowych na oś przednią włoskiej firmy brembo" ,
co do BLACK DIAMOND słyszałem że są dobre, ale cena już jest większa niż przeciętnych tarcz,
a SPEEDMAX to poprostu taka tarcza jak MIKODA, aktualnie takie mam i zachwycony nie jestem.
242 powiadasz??? hmmmm wersja ESi też? to gdzie Ja wyczytałem te 262? hmm ok nie kłócę się;)
Czyli te brembo powinny być gucio? - tego dopisku nie doczytałem - hehehe ślepota;)
maqui napisał(a):W sumie te max'y faktycznie prezentują się nieźle - a jak z jakością? ktoś używa?
Włożyłem do kilku Hond i ludzie są zadowoleni ,sam też śmigam już 1,5 roku i są dobre ,szczególnie przy ostrej jeżdzie ,ale muszą mieć jakąś temperaturę.Jak są zimne to hebel jest jak seria ,a potem można spalić gumy,jest jednak warunek -sprawny układ hamulcowy Ostatni, który dosiadł max-y, to pangałuszka ,możesz spytać,
Vincent powiedz mi jaki jest oryginalny kaliber tarcz w Solce z przodu. Bo czytałem że jak Solka ma z tyłu bębny to 242 mm a jak wszędzie tarcze to już 262 mm - prawda to? zaznaczam że nie posiadam aktualnie możliwości sprawdzenia organoleptycznie;)