Pytanie czy pasuje taka kombinacja i ktoś to robił? Mam od kolegi z forum właśnie taki kolektor a u ojca w civicu jest pęknięty i chciałbym go zapodać o ile pasuje jak trzeba i nie ma z tym żezby
Ja tego nie wiem czy jest większa czy nie,bo jeszcze go nie zmieniłem,chodzi o to aby pasowało,a rakiety z tego civa to nie chcemy robić ,ale z ciekawości o jaką zwężke chodzi? Ja tam nic nie widziałem.A jak rozetnę kolektor żeliwny,to już po nim,więc po co to?
Już wiem o co chodzi z tą zwężką,tylko że ona jest w 2części wydechu a ja wymieniam sam kol.żeliwny .
Ostatnio edytowano 2013-06-14, 21:01 przez pawel84, łącznie edytowano 1 raz
zeliwna jest tylko 1 czesc- druga jest stalowa, kolektorow jest 43 rodzaje wiec sama przednia czesc moze nie zalatwic sprawy bo sa i dluzsze i krotsze i czasem jezcze z taka mala 15cm przelotka za rurka takze P&P moze sie nie udac
Tak dla potomnych : kolektor z d16z5 nie pasuje do d14 p&p,oczywiście władowałem go tam ,ale trzeba było dospawać ok6cm.rury kolektorowej do flanszy przy żeliwniaku bo z d16 jest krutszy i nie wejdzie pod miche.Poza tym cała rura kolektorowa od żeliwniaka do kata to jest to samo.