Od dłuższego czasu pojawia mi się olej na świecach mechanik wymieniał już uszczelki pod klawiaturą dwa razy i problem powraca, teraz to nawet 1 fajkę zaczęło wyrzucać do góry. Czy można dostać same te 4 okrągłe uszczelniacze od świec w jakiejś dobrej jakości i czy może dać tam też silikon by było szczelniej.
Najważniejsze to przykręcić pokrywę z odpowiednim momentem, a nie "na siłe". Pokrywe przykręca sie chyba z siłą 12Nm jak dobrze pamiętam i jest to naprawdę lekko .
Silikonu nie polecam, bo można później zwariować przy czyszczeniu, lepiej kupić oryginalny zestaw z ASO i jak napisałem wyzej przykręcić z odpowiednim momentem i nic nie będzie ciekło.
pozdr
Okrągłe uszczelniacze pod pokrywę możesz dostać w sklepie trudniącym się sprzedażą łożysk, simeringów (typu sklep rolniczy). Rozejrzyj się w swojej okolicy, może posiadasz takowy.
uszczelki świec wymień, Golem ma za grosze, pokrywę dokręć odpowiednio 12Nm, a masę uszczelniającą dajesz tylko odrobinę w miejscach ostrych zagięć, np w rogach gdzie masz wałki dla pewności.
chociaż problem spadającej fajki ogarnęłąm wkładając stary przewód w tym wyskakiwała ta rurka co idzie już do świecy z tym kapturkiem i chyba ta blaszka była też za luźna co na świecy się blokuje. Może rzeczywiście za mocno to było za każdym razem przykręcane. Zapytam w aso po ile mają może cena będzie do przełknięcia. Ze sklepem rolniczym nie chcę tym razem już eksperymentować gdybym robił pierwszy raz to pewnie bym spróbował.