Blacharka i inne pierdoły związane z karoserią.

Useless San
Forumowicz

Samochód: Honda CRX d16a9

Blacharka i inne pierdoły związane z karoserią.

przez Useless San » 2015-03-14, 21:14

Cześć! Jestem nowy na forum i mam nadzieję że umieszczam ten wątek w dobrym dziale, jeśli nie, to przepraszam i uprzejmie proszę o przeniesienie. Sprawa wygląda następująco. 2 Miesiące temu wszedłem w posiadanie swojej pierwszej Crx'y, d16a9, rocznik 1990. Chodziła mi po głowie już od dłuższego czasu, więc kiedy trafiła mi się dobra okazja postanowiłem z niej skorzystać. Silnik jest w stanie rewelacyjnym, odpala na dotyk, nie pali oleju(może w ilościach śladowych), wszystko rewelka. Jednakże samochód ma już swoje lata, a co za tym idzie Blacharka nie wygląda już tak pięknie. Nie zrozumcie mnie źle, tragedii nie ma, aczkolwiek mam zamiar używać tego samochodu jak najdłużej, więc postanowiłem doprowadzić go do stanu bliskiego perfekcji :D. Mam w rodzinie świetnego Blacharza, przejrzał cały samochód i zaoferował że zajmie się nim od przyszłego miesiąca, zlecił mi jednak wyszukanie potrzebnych części pokroju zawiasów do drzwi (ew. całych drzwi), plastikowych nadkoli, uszczelek itp. Tutaj leży więc moje pytanie do was, a mianowicie, Gdzie najlepiej szukać wszystkich tego typu części. Zależy mi na tym żeby wszystko było jak najlepiej więc cena nie gra pierwszych skrzypiec, aczkolwiek wolałbym nie przepłacać. chciałbym też spytać szczególnie o wewnętrzną, dolną uszczelkę przy szybie od strony kierowcy, ponieważ w danej chwili mam tam po prostu pustą przestrzeń co staje się całkiem kłopotliwe w momencie gdy przy zamykaniu okna, muszę dopychać szybę ręką aby dobrze się zamknęła :D .
Pozdrawiam! :rotfl:

Maniek93
Forumowicz

Re: Blacharka i inne pierdoły związane z karoserią.

przez Maniek93 » 2015-03-14, 23:55

Napisz skąd jesteś - to na pewno ułatwi. Po drugie zrób dokładną listę potrzebnych rzeczy. Jeśli dasz radę - załóż temat w dziale kupię.
Możesz też napisać do użytkownika chińczyk - rozbiera crxy i ma sporo części.

Useless San
Forumowicz

Samochód: Honda CRX d16a9

Re: Blacharka i inne pierdoły związane z karoserią.

przez Useless San » 2015-03-15, 00:22

Jestem z Gdańska :D