co mu napewno nie pomogło... nie wierze żeby to było coś poważnbego!!! nie ma bata
co mu napewno nie pomogło... nie wierze żeby to było coś poważnbego!!! nie ma batakamilos napisał(a):god_of_ha napisał(a):zmien olej na 15 W 40 i bedzie OK!
zajebiście mu radziszwiesz co się dzieje z mineralnym przy wysokich obrotach?
moja rada: szykuj kase na remont lub na jakiś używany silnik w dobym stanie.
kill_gil napisał(a):..rwaale jaki remont??? głowicy generalny czy masz na myśli wszystkio? pierścienie szlif?
niedobrze mi![]()
[ Dodano: Pią Lis 10, 2006 8:14 pm ]
a płukanie silnika?? nafta?? cokolwiek! płukanie silnika może
poważnie dobrze chodzi
,no chyba ze masz powazny wyciek albo uszczelka miski albo uszcelnienia walu ,u mnie bylo to samo ,zrobilem samemu remoncik ,nowe pierscionki dol zostawilem bo jest w stanie bdb
nigdy nie ruszany ,i smiagam tak juz sporo tysiaczkow ,nie kopci i nie bierze oleju
,mi remoncik sie udal 
jaromugen napisał(a):To powiedcie ile taki remoncik moze kosztowac i gdzie go zrobic ?
,zadna filozofia
,glowice dajesz do warsztatu do roboty ,wał rowniez bo samemu szlifu nie zrobisz ,no chyba ze jest w stanie bdb wtedy zajmujesz sie tylko gora silnika ,stan tuleji ocenisz sam ,czy nie ma rantow ,rys czy innych uszkodzen ,zreszta jak bedziesz mial goly blok mozesz go zawiezc np.do "auto szlifu " tam przehonuja ci tuleje i sprawdza owalizacje ,a samemu sobie to wszystko do kupy poskladasz ,i wlasnie za poskladanie warsztaty biora kuuupe kasy a to naprawde proste
,wiem z wlasnego doswiadczenia ,sam sobie wszystko zrobilem i smiga az milo ,oleju nie bierze
cisnienie na cylindrach idealnie rowne pozdr. aha do pelni szczescia oczywiscie potrzebny kawalek garazu
hehe ,jak masz zdechle to mona kupic uzywki od zaufanej osoby np.z forum za niewielkie pieniadze
,bedzie nam potrzebny przedewszystkim do dokrecenia glowicy ,korb oraz podpory walu -najprostszy klucz mozemy kupic za okolo 100zl widzialem takie w macro,klucz np.proxxona na allegro
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość