Jak w temacie odkrecam korek od oleju i dmucha powietrze dosc mocno no a na wiekszej przygazówce troszeczke olejem pryska--czy to normalne??pytałem mechanika mówił ze tak!!dodam ze mam vteca i nie dymi anie nie bierze oleju ponad norme.dzieki i pozdrawiam
jak nie przykręcisz korka oleju tylko go położysz na wlewie, to powinien się lekko podnosić, popryskiwać też sobie będzie, gorzej jak by nie dmuchało.
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
pierscienie nowe takze raczej odpadaja a z uszczelki nawet odrobine sie nic nie poci wiecx ona raczej tez--mechanik powiedział ze to dmuchanie jest normalne w tych motorkach co innego w bmw gdzie przedmuchy sa oznaka zużycia pierscieni..
[ Dodano: Pią Kwi 06, 2007 10:22 pm ] czyli to normalne tak??
badam napisał(a):a moze uszczelka pod glowica?? i spaliny przedostaja sie do oleju? plus nieszczelnosc spora na pierscieniach i stad takie nadcisnienie w ukladzie
Bez przesady...
m6nj, nie wnikaj. Tam jest cisnienie bo przeciez tam wałki sie kreca i w ogole i ta jak Iron napisał z odmy moze ci pluc olejem do dolotu. Tak po prostu jest. I tyle.
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem. --
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen
A ja słyszałem, ze są silniki gdzie dmuchać powino i są takie gdzie nie powinno. Najbardziej skrajnym przypadkiem z jakim się spotkałem było odkręcenie korka w oplu kadecie chyba 1.6 łezka gdzie po odkręceniu korka musiałem zmieniać całe swoje ubranie
dmuchanie jest dosc spore ale takie ze na wolnych obrotach nie raczej nie rozbryzguje oleju i tak jak pisze w pierwszym poscie giscrx jak połozy sie korek to moze lekko go podniesc---auto nie dymi i nie bierze olej w normie gdzies około 1-2 od wymiany do wymiany ale kazdy witek bierze takze pierscionki sa okej--i tak sie zastanawiam czy to jest normalne bo zacząłem sie nad tym oststnio zastanawiac...
[ Dodano: Pią Kwi 06, 2007 11:11 pm ] acha a do dolotu z odmy nie pluje olejem tylko z kora jak sie doda gazu ale pluje bardzo delikatnie(nie da sie tym pochlapac hhe)..