Zwracam się z prośbą do znawców tematu i do tych którzy temat przerobili na własnym "rexie".
Mianowice zamierzam w końcu zamontować audio w aucie (radio-alpina 9855R, przód-Hertz ESK165, tył-Hertz DCX130, i mała skrzynia basowa w bagażniku, wzmacniacz Alpina 3555), i teraz moje pytanie: zastanawiam się nad matami wygłuszającymi na przednie drzwi (czy lepiej założyć, czy może jest to strata pieniędzy, czy np jest to mus jeśli chce się mieć dobre audio)???? Takie maty ważą około 4,5kg. na drzwi (9 mat po 25x25), plus do tego zakładam elektrikos szyby i centralny zamek, i boje się że drzwi, a raczej zawiasy w drzwiach mogą być zbyt obciążone i drzwi opadną na zawiasach?!?!
Poradźcie co mam z tym fantem zrobić bo chciałbym żeby to wszystko miało "ręce i nogi" ,a nie jakaś lipa w stylu OPT.
Wszystkie mądre porady nagradzam "pomógł"

a dodam ze drzwi wygluszonych nie mam bo nie lubie zbednego balastu 
bo beda ci graly blachy zamiast glosników a jak zrobisz profi na dystansach z mdfu i wygluszenie drzwi to bedzie superrr
odnosnie wzmaka nie słuchałem wiec nie wiem co z tego bedzie.... prawda jest taka ze wiekszość wzmacniaczy nadaje sie tylko pod basy... owszem zagra głosniej z takim systemem ale brzmieniowo straci sporo-masz mozliwość odsłuchaj najpierw sam ocenisz co ci lepiej pasuje. Co do tyłów polecam NIC nie zakładać... firmy zakładają tyły by poprawić brzmienie basu i zniwelować opuznienie... poprostu tyły profesjonalnie załozone mają odciecie wokalu-tylko ,,pukają''
zniwelujesz opuznienie na radiu jak juz piwałem...zdecydujesz sie na wzmaka bierz esk, bez-dsk i tylko 165,zadnych mniejszych badziewi. Jesli zdecydujesz sie na hertze polecam wymienic kabelki bo te w kąplecie z filtrami to są druty telegraficzne, wystarcza jakies np thomsona z miedzi beztlenowej czy cos podobnego. Przy dobrze wygłuszonych drzwiach zdiwisz sie ile kable psuły ten system. Z tego co pamietam bez lutowania przy zwrotnicach 5 min zabawy:) Znaczy moja rada taka- sam system przedni wygłuszyc drzwi zmienic druty a czy pod wzmak proponowany przez ciebie sie pokusić na serie esk zapytaj kogos kto tego słuchał Pozdrawiam