Przewody nie powinny być pod żadnym względem skręcane w cewki
Nie do konca ale faktycznie jeśli chodzi o sens postu to masz racje.
Najkrótsza i stwarzająca najmniej oprzeszkód droga jest zawsze najlepsza.
Nie wazne czego sie sprawa tyczy.
rudzinski napisał(a):crx napisał(a):co do grubosci przewodow to nie wiem
Wiadomo im większa moc i odległosc miedzy jednostka sterująca a subem tym kabel musi byc grubszy. Przekrój kabla zależy od jego długości, impedancji znaminowej i mocy glosnika i droge jaka ma przebyc sygnal z jednostki centalndej do glośnika. Niemniej przewody powinny byc jak najrutsze, ze względu na na rezystancje, pojemność, indukcyjność, naskórkowośc z powodu strat, jakie dzwięk ponosi przebywszy " wyboistą drogę" przez kryształki metalu, zanieczyszczenia i pułapki( babelki powietrza) przewodnika. Przewody nie powinny być pod żadnym względem skręcane w cewki itp., ponieważ wprowadza to w zakłócenia i zmiany w równowadze sygnału, gdzyż może powstać dodatkowy niepożądany filtr zmieniający charakterystykę częstotliwościową głośnika.
Przewody mają istotny wpływ na dzwięk
![]()
ważne
Przy podłączaniu należy oczywiście pamiętać o biegunowości
spoko fani crx 

.
Baca napisał(a):jezeli chodzi o piszczenie przy dodawaniu gazu (tzn wyzsza czestotliwosc dzwieku na wyzszych obrotach) to rzczywiscie kable zasilania nie moga leciec obok kabli z sygnalem dzwiekowym (widocznie pole magnet wytwarzane przez kabel zasilajacy powoduje zaklucenia w kablu z dzwiekiem)
puscilem kable oddzielnie i jest git, wystarczy kilka cm dalej ale ja poprostu dalem z drugiej strony samochodu

, teraz minus nadal mam z aku ale z dobrymi kablami jest okUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość