Sprzedam tarcze ATM Mikoda nawiercane i nacinane warszawa
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

szumal
Forumowicz

przez szumal » 2006-11-24, 21:17

kiedyś sie dowiadywalem i znalazlem zimmermanny sport ncinane za 400 zl kpl 262mm do vti. Chyba dobra cena?? A gladkie byly za 260 do vti. Jak do ed9 bedzie troche taniej to chyba niedrogo ;)
http://www.hamulce.net/
na tej stronie mozna kupic.
Pozdro.

Endrju
Forumowicz

przez Endrju » 2006-11-25, 11:20

Mam w ED9 zestaw EBC TG plus Green Stuff. Hmmm... W przypadku serii bardzo szybko się hamulce przegrzewały przy ostrej jeździe i zakładając zestaw taningowy spodziewałem się że ustąpi to zjawisko. Nie liczyłem na skrócenie drogi hamowania bo bez zmiany średnicy tarczy i wielkości zacisku to jest to raczej nie możliwe w takim stopniu, aby było wyraźnie odczuwalne. No i fajnie było przez pierwsze 10tys km, później jak już zaczęła się tarcza przycierać to było coraz gorzej.

Jak ktoś chce naprawę zlikwidowac zjawisko faddingu oraz skrócić drogę hamowania - bez zmiany zacisków i tarcz na większe się nie obędzie. Najważniejsze, żeby było wentylowane tarcze - dużo pomaga to w chłodzeniu tarczy w porównaniu do litych elementów.

Te taningowe wynalazki to taka doraźna pomoc.
ARG Performance
Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.

Telefon - 790-898-832

fotolog.argperformance.pl

szumal
Forumowicz

przez szumal » 2006-11-25, 13:34

dokladnie endrju. dlatego ja zaopatrzylem sie w zwrotnice i zaciski z vti pod tarcze 262. i oczekuje ze jak wrzuce do tego porzadna tarcze i klocki to bede mial z heblami spokój raz na zawsze.

A jeszcze mowiac wentylowane masz na mysli nawiercane?? bo wentylowane to jest 90% tarcz na przod w osobowkach raczej...

Poprzednia strona