Kolektor wydechowy

extass-81
Forumowicz

Samochód: CRX ED9

Kolektor wydechowy

przez extass-81 » 2007-07-26, 12:04

Witam
Chciałem uzyskać informacje na temat kolektora wydechowego PRO-RACING, ma moze ktoś taki w swojej CRC-e. Cena jest 599 i dlatego pytam bo nie mam kasy na supersprinta. Zastanawiam sie nad Meganem ale trzeba na niego długo czekać, chyba ze ma ktos taki od zaraz moze byc uzywka.

FI$Z
Forumowicz

przez FI$Z » 2007-07-26, 12:12

Bierz od Merfiego
forum/viewtopic.php?t=13822

Swistak
Forumowicz

przez Swistak » 2007-07-26, 12:42

popieram bierz od niego. warto poczekac poltora miesiaca na taki kolektror;) a najlepiej caly wydech i dolot jak nie masz bo sam kolektor prawie nic nie da...wlasnie czekam na reszte wydechu i zobacze co i jak sie zmienilo:)
Profesjonalny serwis urządzeń biurowych: HP, Lexmark, Samsung, Ricoh, OKI
Kontakt:
- 609 084 853
- p_kubacki@wp.pl

Wystawiam faktury VAT.
Dojazd do klienta, diagnoza urządzenia od 10 pln brutto.

franko86krk
Forumowicz

przez franko86krk » 2007-07-26, 15:47

czekam na obiektywna opinie co i jak sie zmienilo - gleba jest wiec biore sie za wydech ;)

Loobo
Forumowicz

przez Loobo » 2007-07-26, 23:24

Moim zdaniem:
Jesli normalne uliczne auto to Megan
Jesli mocna rzezba (glowica, kompresja) to custom

Pozdro
Loobo

DŻEJKU
Forumowicz

przez DŻEJKU » 2007-07-27, 00:47

wczoraj z kumplem kupiliśmy pro racing z mtuningu - moim zdaniem pro racing to wymyslona nazwa - to normalna chińszczyzna, na pudełku nie było żadnej firmy, nie mam porównania do innych kolektorów, założyliśmy go bez problemów, nic nie trzeba było podginać, jedynie spiłowaliśmy go przy flanszy mocującej do cylindrów bo przyhaczał no i oczywiście wiertareczką w srodku w miejscach spawów wyrównaliśmy bo spasowanie srednie było. róznice poczułem, reszte układu wydechowego miałem juz zrobioną, jutro sie okaże jak wyniki w sprincie ;)

ogólnie kolektor nie wart tej kasy i wolałbym pewnie od merfiego ale rób jak chcesz - ja w mtuningu wyrwałem go za 650 wraz z rozpórką na przód więc możesz sie coś potargować jeśli koniecznie chcesz tam brać
był crx ed9, del sol, AR 156 , coupe ej6 jest prelude bb9:)

Raflo
Forumowicz

przez Raflo » 2007-07-27, 11:54

Tez miałem brac własnie z Mtuning ale niewiem jak sie sprawuje ten kolektor i czy naprawde cos daje oraz wpływa na polepszenie osagów autka i czyodczuwalana jest róznica pomiedzy zwykłym a tym kolektorem .Jak narazie czekam na sugestniei opinie o tym kolektorze .Ale racze ja bym brał od Merfiego pozdro

extass-81
Forumowicz

przez extass-81 » 2007-07-28, 11:42

Dzięki za rady, Dżejku napisz mi jak z osiagami po załozeniu tego kolektora Pro Racing bo jestem ciekaw.
Dolot mam zrobiony, ale własny sposobem ;) ... poprostu włożyłem rure z pcv w fabryczny dolot i zamontowałem grzyba od Jacki-ego, wiem że to za ładnie nie wygląda ale myśle że spełnia swoje funkcje.
Chłopaki - ma ktoś z Was wykres z hamowni, kolektor Megana + stożek + końcowy wydech przelotowy od WM Sport, ala Mugen (ja mam Carbon) lub podobny. Najlepiej bez katalizatora, ze wstawiona rurą 2 calową.

Pozdro

DŻEJKU
Forumowicz

przez DŻEJKU » 2007-07-28, 12:08

efekty subiektywne są takie: od dołu szybciej się zbiera, po prostu czuć jakby miał więcej momentu w dolnych partiach obrotów co bardzo mnie ucieszyło bo przez te układy dolotowe ceerka była strasznie dychawiczna na niskich obrotach a kolektor dość wyraźnie to poprawił.
oprócz tego jak wczoraj podczas wyścigu zmieniałem biegi to miałem uczucie że o wiele mniej spada z obrotów tzn. po zmianie biegu na wyższy o wiele mniej spadał z obrotów co oczywiście jest jak najbardziej pozytywne :ok:

acha dolna część kolektora (dwururka) jest niżej niż fabrycznie było przez co istnieje możliwość zahaczenia jak masz dobrą glebę i ogólnie przez to reszta układu jest troszkę niżej.
W sumie minusem jest jego jego cena ponieważ jest troszkę wygórowana - podejrzewam że u merfiego masz tą samą jakość tyle że dwie stówy niżej...
był crx ed9, del sol, AR 156 , coupe ej6 jest prelude bb9:)

extass-81
Forumowicz

przez extass-81 » 2007-07-28, 13:48

Dżejku dobrze że napisałeś ze ten kolektor jest wyzszy i moze mi obcierać o glebe juz teraz mam problemy z środkowym tłumikiem cały zdarty od szorowania nawet o małe koleinki, kata wyciąłem i też był zdarty ;) a ten short shifter sprawdza sie wogóle czy strata kasy. Chetnie zobaczył bym wykresik z hamowni bo teraz warto zrobic!

mariusz123
Forumowicz

przez mariusz123 » 2007-07-28, 15:20

kolektor sie podcina na portkach i po klopocie,,,,

B16
Forumowicz

przez B16 » 2007-07-28, 15:41

Wykresik z hamowni w temacie o wykresach. Wystarczy poszukać.
Szedoł

Raflo
Forumowicz

przez Raflo » 2007-08-01, 22:45

DŻEJKU napisał(a):efekty subiektywne są takie: od dołu szybciej się zbiera, po prostu czuć jakby miał więcej momentu w dolnych partiach obrotów co bardzo mnie ucieszyło bo przez te układy dolotowe ceerka była strasznie dychawiczna na niskich obrotach a kolektor dość wyraźnie to poprawił.
oprócz tego jak wczoraj podczas wyścigu zmieniałem biegi to miałem uczucie że o wiele mniej spada z obrotów tzn. po zmianie biegu na wyższy o wiele mniej spadał z obrotów co oczywiście jest jak najbardziej pozytywne :ok:

acha dolna część kolektora (dwururka) jest niżej niż fabrycznie było przez co istnieje możliwość zahaczenia jak masz dobrą glebę i ogólnie przez to reszta układu jest troszkę niżej.
W sumie minusem jest jego jego cena ponieważ jest troszkę wygórowana - podejrzewam że u merfiego masz tą samą jakość tyle że dwie stówy niżej...

Czyli jednak cos daje,cena masz racje jest wysokanie da sie tego ukryc.A tak juz na boku ,zadowolony jestes z tego kolektora ?

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-08-01, 22:55

Raflo napisał(a):,zadowolony jestes z tego kolektora ?

po co kombinujesz????
chcesz tanio i dobry?
to bierz od merfiego tyle osób już ma w tym ja i nikt jeszcze nie narzekał a i jest gdzieś wykres na to że daje przyrost mocy!
psss.żeby nie było ze merfi mi płaci za reklame :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2:
robie to całkiem społecznie i bezinteresownie bo dobre i tanie rzeczy trzeba polecać kolegom a nie wpędzać ich w niepotrzebne koszty :razz:

Raflo
Forumowicz

przez Raflo » 2007-08-02, 11:41

piotrwicha napisał(a):
Raflo napisał(a):,zadowolony jestes z tego kolektora ?

po co kombinujesz????
chcesz tanio i dobry?
to bierz od merfiego tyle osób już ma w tym ja i nikt jeszcze nie narzekał a i jest gdzieś wykres na to że daje przyrost mocy!
psss.żeby nie było ze merfi mi płaci za reklame :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2:
robie to całkiem społecznie i bezinteresownie bo dobre i tanie rzeczy trzeba polecać kolegom a nie wpędzać ich w niepotrzebne koszty :razz:

nie kombinuje o tak tylko chce wiedziec a wiadomo ze jak bym kupwał kolektor to tylko merfiego,moze mnie zle zrozumiałes :). Jak narazie musze złozyc swojego z5 bo mi wyszły korbowody ,blok uszkodziło i panewki poszły sie #@#@$$.pozdro