... poprostu włożyłem rure z pcv w fabryczny dolot i zamontowałem grzyba od Jacki-ego, wiem że to za ładnie nie wygląda ale myśle że spełnia swoje funkcje.
a ten short shifter sprawdza sie wogóle czy strata kasy. Chetnie zobaczył bym wykresik z hamowni bo teraz warto zrobic!DŻEJKU napisał(a):efekty subiektywne są takie: od dołu szybciej się zbiera, po prostu czuć jakby miał więcej momentu w dolnych partiach obrotów co bardzo mnie ucieszyło bo przez te układy dolotowe ceerka była strasznie dychawiczna na niskich obrotach a kolektor dość wyraźnie to poprawił.
oprócz tego jak wczoraj podczas wyścigu zmieniałem biegi to miałem uczucie że o wiele mniej spada z obrotów tzn. po zmianie biegu na wyższy o wiele mniej spadał z obrotów co oczywiście jest jak najbardziej pozytywne![]()
acha dolna część kolektora (dwururka) jest niżej niż fabrycznie było przez co istnieje możliwość zahaczenia jak masz dobrą glebę i ogólnie przez to reszta układu jest troszkę niżej.
W sumie minusem jest jego jego cena ponieważ jest troszkę wygórowana - podejrzewam że u merfiego masz tą samą jakość tyle że dwie stówy niżej...
Raflo napisał(a):,zadowolony jestes z tego kolektora ?

piotrwicha napisał(a):Raflo napisał(a):,zadowolony jestes z tego kolektora ?
po co kombinujesz????
chcesz tanio i dobry?
to bierz od merfiego tyle osób już ma w tym ja i nikt jeszcze nie narzekał a i jest gdzieś wykres na to że daje przyrost mocy!
psss.żeby nie było ze merfi mi płaci za reklame![]()
![]()
![]()
robie to całkiem społecznie i bezinteresownie bo dobre i tanie rzeczy trzeba polecać kolegom a nie wpędzać ich w niepotrzebne koszty
. Jak narazie musze złozyc swojego z5 bo mi wyszły korbowody ,blok uszkodziło i panewki poszły sie #@#@$$.pozdroUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości