witam mam problem z wysokimi obrotami. Wyczyścilem przepustnice silniczek krokowy map sensor nowy filtr powietrza a obroty dalej stoja na 2 tys. srubka nic nie daje co to moze byc pomocy!!!!!!!!!!!
Miaziu, Ja to rozumiem tak ze jesli masz malo plynu to obroty beda wieksze bo mala ilosc plynu przplywa przez czujnik temp (czy jak to tam sie zwie) a jesli masz w normie to zaczyna schodzic tak mnie sie wydaje.U mnie mialem sytuacje ze sie nagrzewal za mocno i jak zatrzymalem sie z predkosci 120 do zera np to obroty byly chwilowo wyzsze a pozniej byly w normnie doalem plynu i jak narazie jest wszystko ok nie podnosi sie poziom temp i obroty sa ok. nie chce wprowadzac w blad nikogo.
[ Dodano: 2008-02-13, 15:43 ] ssanie jest zawsze jak silnik zimny czyli plyn chlodniczy tez jest zimny i jak sie nagrzewa w miare to schodzi z obrotow
u mnie an zimnym to normalka ze podchodzi do 2tys (musi sie nagrzac) postoi chwile odpalony to zejdzie do 1000 a jak nim jezdze dosc dlugo to spada do 700, 800 takze niewiem o co Ci biega... ale to tak jest u mnie..
to co psze to tylko czysta teoria i jak wiadomo kazda usterka jest indywidualna wiec nie wiem czy pomoze. nagrzej motor i zdejmij wezyk podcisnienia idacy od regulatora cisnienia paliwa do kolektora ssacego. zatkaj palcem dziure w kolektorze i dodaj lekko gazu. jest duza szansa ze obroty zejda w naturalny sposob. podkreslam ze to tylko przypuszczenia i takich teori jak i awarii moze byc milion. pozdro
TecnoGarage
-serwis mechaniczny
-modyfikacje silników wolnossących
-Turbo
-układy dolotowe oraz wydechowe
co do mojego tematu to dalej go brne bo ciagle probuje cos zrobic. Sytuacja wyglada tak ze odlaczylem silniczek krokowy i obroty stoja zamiast na 2000 to na 1300-1400. I pytanie co moze byc tego przyczyna ,np. nie domykajaca sie przepustnica i ciagle dostaje sie powietrze czy moze cos innego ??
wymien wszystkie wezyki podcisnieniowe... puzniej wyreguluj przepustnica... sam nie wierzylem ze te wezyki moga cos dac...uwierz mi one moga dac bardzo duzo !!! wymien je na nowe...