grzes1 napisał(a):A wracając do docierania, to nie chodzi o siadanie pierścieni bo one nie siadają tylko o wysokość progów na gładzi cylindrów przy wyższych obrotach wytrą się wyżej i później nie będzie z tym problemów. a co do nagaru to tylko kwestia oleju jeżeli przez długi okres będziesz jeździł na mineralnym to nagar będzie . moja recepta na docieranie normalna eksploatacja raz do odcinki raz powoli byle nie przegrzać silnika i tyle
grzes1 napisał(a):Kolego nie chce się z tobą sprzeczać , ale jeśli twierdzisz że silnik spalinowy dociera się po przejechaniu 20 -40 km ??? to radze wrócić do literatury ze szkoły średniej . Nigdy nie jest tak ze olej jest w 100% zgarnięty z gładzi to niemożliwe, wiec minimalna jego cześć zostaje spalona z mieszanką paliwowo powietrzną , z oleju mineralnego zawsze nagar zostanie większy wiec ja bym polecał na dotarcie półsyntetyk i tyle . A co do progów na cylindrach to ja mam racje przy ostrzejszej jeździe ustalą się wyżej to nie są milimetry tylko ich setne;)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości