po mojemu nie..ale nie jestem jasnowidzem nie bylem przy tym i nie jestem tez inzynierem mechanikiem;-) takze poczekaj jeszcze na innych ale mysle ze i tak cie to nie minie
wiem atom, że tylko aso preferujesz ale oprocz aso to nic lepszego niz reinz nie wydumałem
[ Dodano: 2009-06-14, 11:57 ] No i temat powrócił... Dzisiaj jadę do pracy, bez pałowania, a tu wskazówka od temperatury na chwilę do góry. Zatrzymałem się i znów bombelki. Czy to możliwe, że to uszczelka? Tamta, która wyjąłem nie była jakoś ewidentnie przerwana. Pompa wody może wpuszczać jakieś lewe powietrze?
no to juz jest lipa na calego- pompa wody skoro nowa nie moze byc zla, uszczelka jak dokrecona nawet gowniana, bez palowania nie ma prawa sie wysypac....
pozostaje albo problem z chlodnica(mocno zatkana) albo z termostatem (wyjmij calkiem na troche) ... albo masz rozwalona glowice i przez jakies mikropekniecia przedostaje sie powietrze
tak w ogole to gdzie masz te bomble i czy to faktycznie gotuje sie woda w silniku? bo moze tylko czujnik dupy daje i takie wartosci lecą, ponownie uciekam sie do wiatraka..zeby byl sprawny, ale wiatrak nie ma prawa wlaczyc sie podczas jazdy nie wiem jak szybkiej w normalnyn cyklu miejskim
gdzie te bombelki??? powinny byc w zbiorniczku wyrownawczym jak by cos tam dmuchało pod znaczym cisnieniem, np z cylindra. jak by była tez uszczelka to by nie miał cisnienia takiego jakie powinnno byc, zmierz cisnienie na garach jak masz czym.