Witam!!! W moim ED9 dźwignia zmiany biegów chodzi na boki jak w starym ikarusie. Biegi wchodzą elegancko ale drążek lata na boki. Wlazłem pod samochód i nakryłem miejsce w którym są luzy na rysunku pokazałem je strzałkami. Moje pytanie jest takie gdzie w Warszawie poza ASO można kupić elementy zaznaczone na rysunku na niebiesko, czy orientujecie się jaki jest tego koszt. Pozdrawiam
podlacze sie do tematu, zeby nie zakladac nowego watku...
ja mam problem z tym, ze mi drazek wpada w podlge, tak jakby mi sie to "jablko" wyrobilo albo to w czym ono jest zamocowane. nie mam pojecia jak to jest rozwiazane bo nigdy tam nie zagladalem.
prosze o pomoc co z tym zrobic... wzglednie moze ktos ma ten caly mechanizm do sprzedania ??
daj spokoj popytaj kto zmienial na energyy i sprzeda ci to za smieszna kase te uzywane swoje a beda lepsze, albo moze nei zakladal z energyy to tez z checia sprzeda i bedziesz zadwolony, a jak nie to zostaje ci kupic uzywany drazek np od chinczyka, za taka kase nawet tego nie rob
gafe strzelilem faktycznie, do drazka tam nie ma tego wkladu, jest tylko ta guma co przy skrzyni idzie od kija i ta czesc z lewego gornego rogu na powyzszym obrazku przepraszam za wprowadzenie w blad
Zaglądałem do tego lewarka i okazało się ze brakuje mi jednej tulejki (jest tylko ta z oringami). Luz był ok 2mm. Na razie zniwelowałem go pewnym patentem i jest ok. Ale nie ominie mnie dorobienie tej tulei. Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-05-16, 22:58 ] ale lol. obejrzalem stary lewarek i sie okazalo ,ze tulejka z oringami sie zapiekla w plastiku i plastik sie obkrecal wewntrz metalu i mial spory luz...przelatuje na wylot grawitacyjnie
pierwszy lepszy tokarz ktory ma jakiekolwiek pojecie o samochodach... zanosisz dobra flaszke albo ze 2 a on tulejuje to tak ze bedzie wieczne i kasuje luzy w 100%