elektryczne szyby ed9

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

elektryczne szyby ed9

przez wrobellos » 2009-01-30, 18:14

Dorwalem dzis boczki z przelacznikami do elektryki bez silniczkow i calej reszty, i teraz pytanie bo szukalem na forum ale nie znalazlem niczego konkretnego w tej kwesti, mianowicie:
Czy da sie do tego podpiac uniwersalne silniczki, jesli tak to jakie polecacie, i jak wyglda iinstalacja calej wiazki gdzie sie wpiac pod zasilanie zeby bylo ok, itp...

badam
Forumowicz

przez badam » 2009-01-30, 18:54

troche bez sensu bo bys musial robic dziury na oski w swoich nowych obczkach albo do orginalnych wziasc przelaczniki...masz taka ramke pod przelacznik co sie przykreca do drzwi?

Pawlo_j23
Forumowicz

przez Pawlo_j23 » 2009-01-30, 18:56

Ja zamontowałem mechanizmy podnoszenia szyb z jakiegoś rovera 5cio drzwiowego, wszystko idealnie pasowało tylko trzeba było zostawić orginalne suwnice, chodzi jak talala :] myśle że z podpięciem do przełączników nie było by najmniejszego problemu.
Sprzedam ED9

wrobellos
Moderator

przez wrobellos » 2009-01-30, 19:02

badam,
dziury mam, bo sa to boczki ed9 z wycietymi dziurami zeby pasowalo sterowanie od ee8, bylo bardzo okazyjnie-grzechem bylo nie wziac, teraz kombinuje jak to uruchomic :D

[ Dodano: 2009-01-30, 18:03 ]
Pawlo_j23, a to byl rower ten strszy taki do 94, czy po 94 z tych nowszych?

Pawlo_j23
Forumowicz

przez Pawlo_j23 » 2009-01-30, 19:05

musze poszukać to Ci powiem jaki to był :)

[ Dodano: 2009-01-30, 18:07 ]
http://allegro.pl/item534253550_rover_4 ... _lt_2.html

dokładnie takie, tylko tak jak mówie, musiałem zostawić szynę dolną i górną z crxa żeby pasowało, troche kombinacji ale warto było :) reszta pasuje idealnie, otwory mocujące itd. Tylko sprawdź sobie strony czy silnik idzie w dobrą strone. bo mi sie okazało ze jeden musiałem zamieć :)

[ Dodano: 2009-01-30, 18:09 ]
Acha no i musiałem zaspawać jeden ząbek (taki ogranicznik) bo szyba opadała za nisko i nie chciała sie podnosić :D ale napewno jak zamontujesz w drzwiach to wszystko sobie zobaczysz co i jak jeśli masz troche technicznego pojęcia :)

[ Dodano: 2009-01-30, 18:16 ]
Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz na pw albo gg
Sprzedam ED9

wrobellos
Moderator

przez wrobellos » 2009-01-30, 19:17

pojecie jakies tam mam, powiedz mi tylko ktory element to szyna bo do drzwi nie zagladalem jescze nie nie wiem co mnie czeka :) czyli te szyny od rexa rszta od roverka? z dostnaniem takisz napedow od rowera nie bedzie problemu bo znajomy ma szrot, tylko ze z anglikami ale to chyba wplywu miec nie bedzie mam nadzieje, chyba jedynie z tym ze na lewej stonie jest jeden przycisk na prawej dwa ale kable sie zmaiesza i moze zadziala :)

Mike ED6
Forumowicz

przez Mike ED6 » 2009-02-05, 10:11

samo podłączenie z punktu widzenia elektrycznego to banał.

do drzwi kierowcy prowadzisz 5 kabli (2 plusy, masa i dwa sterowania) jeden z "plusów" z drzwi kierowcy i dwa do sterowani prowdzisz do drzwi pasażera i od każdego panelu sterowania wychodzą dwa przewody na silnik.

jak coś to mam schematy i moge pomóc.

Miaziu
Forumowicz

przez Miaziu » 2009-02-05, 11:04

to wrzuć schemat ! :poklony:
czarny VTEC

przem
Forumowicz

przez przem » 2009-02-05, 11:45

wrzuć schematy jak możesz... gdzie sie z tym podpiąć w skrzynkę i jaki "bezpiecznik " jest potrzebny...
eat | sleep | ..........crx

Mój feedback

forum/viewtopic.php?t=63674
REPERATURKI PROGOW--- BLOTNIKOW---- I WLEWÓW PALIWA do CRX-A IIgen u mnie :)

Mike ED6
Forumowicz

przez Mike ED6 » 2009-02-05, 12:45

hmm nie wiem jak z pdfa wyciagnąć stronę ze schematem, a będzie nie czytelny na printscreenie :P

ja akurat ciagnąłem zasilanie to paru innych rzeczy jeszcze, więc mam prosto z aku, w skrzynce bezpieczników się zatrzymałem, założyłem tam dwa bezpieczniki w oprawkach.

bezpieczniki 20A spokojnie wystarczą, ja jestem zdania że im mniejszy (a który nie pali się co tydzień) tym lepiej :)

bont
Forumowicz

przez bont » 2009-02-05, 12:51

wrobellos
Moderator

przez wrobellos » 2009-02-05, 16:24

no to mi raczej wsytarczy, dzieki wszsytkim!

Dean
Forumowicz

przez Dean » 2009-09-13, 18:05

widzę że temat był już ruszany ;)
ja się zastanawiam właśnie nad podłączeniem szybek, gdzie i jak...
mam mechanizmy z anglika + wiązka i przełączniki. niestety to anglik i już na początku będzie trochę problemów bo z lewej jest jeden przełącznik a z prawej 2 wiadomo jak to anglik ale to jest mało istotne bo jak z tym czegoś nie wymyśle to kupie jakieś przełączniki i gdzieś wkomponuje :) najgorsze jest to z podłączeniem szyb skąd napięcie itd...

mam jeszcze 2 pytanko może ktoś coś już robił, mianowicie chodzi o dodatkowe oświetlenie po otwarciu drzwi myślałem że wezmę od tego czujnika no ale włączenie działa na masę a nie na + w sumie nie szukałem jeszcze skąd wsiąść + ale może ktoś coś doradzi 8) a jak nie to prosto z żarówki z podsufitki ;)
części
ATE, TRW, SKF, FEBI, SACHS, VALEO, LUK, BOSCH, TEXTAR, SWAG, MANN-FILTER, GATES,
LEMFÖRDER , NGK, KYB

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2009-09-13, 19:06

oryginalnie zasilanie szyb jest ciagniete z grubego przewodu bialo-czerwonego, przewod ten "leci" od skrzynki z bezpiecznikami pod maska do skrzynki bezp. pod kiera, no i tam jest rozdzielany na przekaznik zasilajacy szyby, cala te skrzyneczke pod kiera i takie tam, ale ciebie i tak interesuje ten przekaznik :) , pozniej z przekaznika na bezpieczniki (po jednym na drzwi) no i dalej to juz przelaczniki i silniki
najlepiej byloby jakbys zrobil tak jak ja jakis mies temu, kupilem wiazke z edka z elektryka, tylko ze niestety byla pod A9 a ja mam Z5, no i troche potopione kable byly w tej ze tak nazwe nowej, wiec decyzja - robie z dwoch jedna, chyba nie musze gadac jak to wszystko wygladalo - obie wiazki rozpiete, wyciaganie konektorkow z kostek, podmiana kablibo troche to inaczej wszystko bylo polaczone, ale udalo sie :ok: , zuzylem 5 krazkow 5m tasmy izolacyjnej, wszystko zeby wygladalo jak oryginal
ale jak nie chcesz sie tak bawic to musisz ciagnac kabelki wg tego schematu z linka wyzej i napewno bedzie dzialac, a zasilanie mozesz wziac tak jak w oryginale z tego bialo-czerwonego kabla co zasila skrzynke z bezpiecznikami pod kiera,
jakby cos pisz bedziemy pomagac :ok:
a co do tego oswiatlenia - gdzie chcesz dac te dodatkowe lampki?

Dean
Forumowicz

przez Dean » 2009-09-14, 23:25

rafisz napisał(a):oryginalnie zasilanie szyb jest ciagniete z grubego przewodu bialo-czerwonego, przewod ten "leci" od skrzynki z bezpiecznikami pod maska do skrzynki bezp. pod kiera, no i tam jest rozdzielany na przekaznik zasilajacy szyby, cala te skrzyneczke pod kiera i takie tam, ale ciebie i tak interesuje ten przekaznik :) , pozniej z przekaznika na bezpieczniki (po jednym na drzwi) no i dalej to juz przelaczniki i silniki
najlepiej byloby jakbys zrobil tak jak ja jakis mies temu, kupilem wiazke z edka z elektryka, tylko ze niestety byla pod A9 a ja mam Z5, no i troche potopione kable byly w tej ze tak nazwe nowej, wiec decyzja - robie z dwoch jedna, chyba nie musze gadac jak to wszystko wygladalo - obie wiazki rozpiete, wyciaganie konektorkow z kostek, podmiana kablibo troche to inaczej wszystko bylo polaczone, ale udalo sie :ok: , zuzylem 5 krazkow 5m tasmy izolacyjnej, wszystko zeby wygladalo jak oryginal
ale jak nie chcesz sie tak bawic to musisz ciagnac kabelki wg tego schematu z linka wyzej i napewno bedzie dzialac, a zasilanie mozesz wziac tak jak w oryginale z tego bialo-czerwonego kabla co zasila skrzynke z bezpiecznikami pod kiera,
jakby cos pisz bedziemy pomagac :ok:
a co do tego oswiatlenia - gdzie chcesz dac te dodatkowe lampki?

Dzięki bardzo za rozpiskę już nie długo będę kombinował, narazie mało czasu na to mam :) a co do wiązki to mam orginala niestety nie wiem jaki model ale od anglika tak jak mechanizmy przełączniki

co do podświetlenia to planuje dać 3 diody cięte z paska, chce takie delikatne podświetlenie pod deską na nogi
części
ATE, TRW, SKF, FEBI, SACHS, VALEO, LUK, BOSCH, TEXTAR, SWAG, MANN-FILTER, GATES,
LEMFÖRDER , NGK, KYB

Następna strona