Witam!!
od dłuższego czasu pogarsza się stan mojej solki tzn. coś dzieje się z karoserią bo jest bardzo niestabilna nawet podczas jazdy na wprost
po dobrej drodze("trzęsie" się cała). najgorzej jest gdy wpadnę jedną ze stron w jakoś nierówność to wtedy zaczyna cała latać na boki, skręcać się (bo to czuć i widać nawet w lusterku wstecznym że tył się skręca), trzeszczą wszystkie plastiki w środku. najgorzej te z tyłu. jest to bardzo odczuwalne. strach nią szybciej jechać. o co jej chodzi..??
dodam tylko że buda nie ma grama rdzy. była zabezpieczona parę lat temu. podwozie i blacha wewnątrz auta wygląda jak prosto z fabryki.
zawieszenie było niedawno robione, usztywnione nowymi tulejkami. opony też kupione nowe mają może teraz 10.000km przelotu.
rozumiem że to auto bez dachu ale moja poprzednia solka była w niektórych miejscach zgnita na wylot, nie posiadała przedniej rozpórki ani staba z tyłu bo to była seria ESI a jechała jak po sznurku a w ciasnych zakrętach żaden "niemiec" nie miał z nią szans. była bardzo zaniedbana przez poprzednich właścicieli a w środku była cisza. z tą jest całkiem odwrotnie. rexy moich znajomych całkiem seryjne też zachowują się normalnie. moja nawet przy zwykłym parkowaniu tyłem przy nierównościach słychać z tyłu wszystkie plastiki i że się skręca.
Co jest??!!
Del Sol EG2 93r.