Tuning wizualny
Wirtualne przeróbki CRXów. Jak macie ochote, pomysły.

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2009-03-14, 13:19

wiesz co :) autko przyzwoite i wygląda klasycznie i spokojnie :) a te zderzaki to jak łopaty do śniegu w spychaczu szczególnie ten 2 co pokazałeś wielki zderzak, z czego są tam 2 m2 dziur które załatasz siatexem czego ja ci nie życzę :)
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

robertogawlas
Forumowicz

przez robertogawlas » 2009-03-14, 13:44

Więc dajcie inne propozycje.

sebas
Moderator

przez sebas » 2009-03-14, 13:56

moja propozycja - seria + ładny lakier, gleba, felga, odnowione wnętrze i reszte kasy w silnik - cichociemny morderca :P a nie szpachlowóz który jakbym zobaczył na ulicy to bym cały dzień miał powód do radości :rotfl:

TomekCRX
Forumowicz

przez TomekCRX » 2009-03-14, 14:27

Gawend napisał(a):Ja miałem normalnego usdm.. teraz mam po bardzo drobnym lfcie...Kazdy ma inny gust .. I czy w orginale czy nie jezeli jest ładne dlaczego mowicie o wstydzie ...

przy całym szacunku do ilości pracy i pieniędzy które włożyłeś w swoje autko to mimo to uważam, że crx robi się powoli młodym klasykiem i nie powinno mu się takiej krzywdy robić... Owszem każdy ma swój gust ale są samochody których się poprostu nie powinno zmieniać.
Zacytuję Ci lakiernika który teraz walczy z moim ED9: tych aut jest naprawdę mało w ładnym stanie więc trzeba zrobić go jak najbliżej serii...
tak jak powiedział zwierzu: tyłek rexa to jedna z jego ładniejszy rzeczy i już np. same gejlooki psują to autko.
Tak więc ok jak ktoś ma taką potrzebę to niech robi ale jak nie musi to zostawmy nasze rexy jak najbliżej oryginału i dbajmy o stronę mechaniczną bo w to ona daje znacznie więcej radochy niż 50kg laminatu doczepionego do auta

KJO
Forumowicz

przez KJO » 2009-03-14, 14:32

powiem ci tak mialem kiedys ed9 byl ok ,ale mialem maly wypadek i tez postanowilem ze zaloze z przodu zderzak typy szogun,i powiem ci tak juz nigdy w zyciu bym tego nie powtorzyl,po pierwsze ,na tych zderzakach peka lakier, bardzo kruche ,wystarczy dotchnac kraweznia ,a juz pekaja,kiepsko wykonane ,no chyba ze bys kupil jakies super firmy ale to majatek,sprzedalem go bo tylko problem byl ,teraz ma ee8 w seri lekko obnizonego w dobrym stanie i nie ma osob ktrore sie nie obejrza,
stawia na serie z dobrym zawiasem i ladna felga
a jezeli ci sie znudzil srodek to zamias pakowac w zderzaki i lampy, to sobie wszystko obszyj skora ,ta sama pewnie cena wyjdzie.

TomekCRX
Forumowicz

przez TomekCRX » 2009-03-14, 14:41

KJO napisał(a):i nie ma osob ktrore sie nie obejrza

no stary wyjąłeś mi to z ust :rotfl2:
a tak na poważnie to masz rację, oglądają się za dobrze zachowanymi oryginalnymi egzamplarzami. Pewnie za agrowozem też się obejrzą ale z głupim uśmiechem i swoje sobie pomyślą...

Gawend
Forumowicz

przez Gawend » 2009-03-14, 18:01

Crx Klasykiem ... Hmmm Moze garbus tak ... ale Crx jakoś jeszcze chyba mu brakuje ... chyba za bardzo sie rozpedziliscie .... kazde auto lekko sportowe w wieku 20 lat nazywac chcecie klasykiem ... ?? Lekka przesada... Nie uwazam zeby edek miał za grosz kasyki ... Wiem wiem nie wygram z wami .. bo wy lubicie tak a ja inaczej ;) Miałem zwykłego było ok mam tego tez jest fajne Ale tak naprawde uwazam ze crx do najwspanialszych nie nalezy ... Lubie to cacko jest małe zwinne szybkie.. Ale czasami rece opadaja... Pozdrawiam;)

bar_oo
Forumowicz

przez bar_oo » 2009-03-14, 18:21

Gawend napisał(a):Crx Klasykiem ... Hmmm Moze garbus tak ... ale Crx jakoś jeszcze chyba mu brakuje ... chyba za bardzo sie rozpedziliscie .... kazde auto lekko sportowe w wieku 20 lat nazywac chcecie klasykiem ... ?? Lekka przesada... Nie uwazam zeby edek miał za grosz kasyki ... Wiem wiem nie wygram z wami .. bo wy lubicie tak a ja inaczej ;) Miałem zwykłego było ok mam tego tez jest fajne Ale tak naprawde uwazam ze crx do najwspanialszych nie nalezy ... Lubie to cacko jest małe zwinne szybkie.. Ale czasami rece opadaja... Pozdrawiam;)

w takim kształcie jak twój nie przypomina klasyka i raczej nie będzie, jak dla mnie to tylko popsuty wóz ale to twój gust ,i jeżeli każdy by tak wyglądał ze spychaczem na śnieg na przedzie to co zostało by z klasyku ???nic, a tak dla innych którzy te autko uważają za klasyk ( a domniemam że jest ich większość ) jest ono obiektem kultu takiego jak u wielu innych marek samochodowych ,i tez tam są takie jak twoje i takie jak nasze serie z lekkim, powtarzam lekkim zabarwieniem kształtu wozu :) CRX nigdy nie będzie najwspanialszy, bo są inne auta szybsze wygodniejsze cichsze itd itp po prostu ma charakter i za to go ludzie kochają i zawsze ktoś będzie kochać takie auto tak jak kochają inni TRABANTY GOLFY MERCEDESY i masę innych ,szkoda psuć coś co jest fajne

[ Dodano: 2009-03-14, 17:24 ]
a w sprawie sprzedaży - wsadzisz kupę siana w to co chcesz osiągnąć a gdy już będziesz się chciał jej pozbyć na pewno na 10 osób 9 będzie szukać tylko seryjnego, a nie NOLa tak myślę
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

KAMILER
Forumowicz

przez KAMILER » 2009-03-14, 18:27

Amen :)
ps jest to juz klasykl . wystarczy posluchaj kierowcow sportowych rajdowych , polowa miala juz crx-a .. moz nei jest to auto tak kultowe jak np garbus ale to inny rodzaj auta i zadno auto sportowe nie bedzie tak popularne jak garbi np- ciezko by kazdy chcial atakei auto :)
ale jako auto usportowione jest klasykiem i swojego rodzaju mala legenda:P ( choc to moze troche na wyrost)
i jak bylo wspomniane tego auta nie kupuje sie bo jest tanie tylko jako skarbonke bez dna:)

synek
Forumowicz

przez synek » 2009-03-14, 19:14

Panie chcesz body? to kup se mugena z USA i wszyscy beda zadowoleni :razz:

zwierzu_1986
Forumowicz

przez zwierzu_1986 » 2009-03-15, 01:21

robertogawlas, nie chciałbym być natrętny i na siłę kogoś przekonywać do własnego punktu widzenia czy wymądrzać się,ale ja gdybym miał Twoje autko i chciał je zmienić,to zaczął bym od delikatnych modyfikacji i uważał,żeby nie uzyskać przerostu formy nad treścią (stracone pieniądze,czas i wygląd auta). Moja koncepcja tego wozu,aby uczynić go bardziej agresywnym i wyróżniającym się z tłumu (poproś kogoś o VT,efekt wg mnie może być na serio fajny):
-amberki
-polerka
-zawieszenie jakieś -40
-jakies fajne białe felgi (jak Ci sie te podobają: forum/viewtopic.php?p=325657&sid=8d2441066bcbf40d4964b3f8e967039c#325657)?
-maska karbonowa
-wydech ala Mugen
-kubełkowe fotele
-dokładka na zderzak (te z Golfa VR6 fajnie wg mnie wyglądają)
Zabiegi te nie pochłoną fortuny,a znacznie poprawią wygląd autka i nadadzą mu indywidualny charakter.Są to dosyć często przeprowadzane modyfikacje w CRXach więc nie trudno będzie Ci znaleźć zdjęcia aut z podobnymi "modami"...co myślisz o takim dostrojeniu samochodu (a więc tuningu z definicji tego słowa znaczenia)?
Im więcej masz na coś czasu, tym większa szansa że nie zdążysz tego zrobić

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

przez wrobellos » 2009-03-15, 01:58

za ta kase zaszczep sobie jekies male burbo/h22/b18 i zaden tuning juz nie bedzie ci potrzebny, no moze lepsze hamulce ;) co do wypowiedzi dot seryjki, ja latam na seryjnym zawiasie i nigdo go nie zmienie na zaden inny, na seryjnych felgach nie latam bo byla to blacha w ed9, ale mam felunek z tamtej epoki wiec wszsytko wspolgra, pozdro tjunerom

bar_oo
Forumowicz

przez bar_oo » 2009-03-15, 11:16

tu masz link do body mugen'a

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/AUTHENTI ... .m20.l1116

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/88-91-Ho ... .m20.l1116

tu masz link do lipa przedniego zderzaka ori J'S RACING

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/88-91-Ho ... .m20.l1116

jak widzisz wg mnie fajne rzeczy a tym bardziej oryginalne są mega wypaśnie drogie co nam krzyżuje wszystkie plany dlatego patrzymy na rzeczy tańsze których jest sporo na rynku i z takimi rzeczami widać rożne wozy

w jednej z gazet kiedyś przeczytałem fajny artykuł zacytuje tu odrobinkę

" W TUNINGU SĄ DWA BIEGUNY. Z JEDNEJ STRONY TYPOWY SHOW CAR, Z KTÓRYM KONTAKT GROZI ZACHŁYŚNIĘCIEM SIĘ FORMĄ, KTÓRA WYKRACZA POZA UTARTE KANONY TUNINGOWEJ SZTUKI. JEGO WYGLĄD MÓWI NAM O NICH WSZYSTKO. Z DRUGIEJ STRONY MAMY MOTORYZACYJNEGO SZARAKA, KTÓRY WCALE NIE ODBIEGA OD FABRYCZNEJ WERSJI, W KTÓRYM DOTKNIĘTO JEDYNIE KILKU RZECZY, ALE BEZ EKSTRAWAGANCJI I PRZESADY ALE ZA TO Z ZACHOWANIEM DOBREGO SMAKU I GUSTU "

WG. MNIE, NA TO POWINIENEŚ ZWRÓCIĆ UWAGĘ I POMYŚLEĆ, CO CHCESZ OSIĄGNĄĆ

TomekCRX
Forumowicz

przez TomekCRX » 2009-03-15, 14:56

Gawend napisał(a):Crx Klasykiem ... chyba za bardzo sie rozpedziliscie

tak samo jak Ty z tym lekkim liftem i uważaniem tego za fajną sprawę...

Gawend napisał(a):Nie uwazam zeby edek miał za grosz kasyki ...

Twój klasykę stracił dawno, razem z seryjnymi tylnymi lampami i zderzakami...

Gawend napisał(a):Ale tak naprawde uwazam ze crx do najwspanialszych nie nalezy ... Lubie to cacko jest małe zwinne szybkie.. Ale czasami rece opadaja... Pozdrawiam;)

sprzedaj go jak najszybciej, może jeszcze ktoś zrobi z niego normalnego crx'a i będzie się nim cieszył tak jak cieszy się większość z nas.
Popatrz jaką radochę ma np. bar_oo z każdego dokupionego detalu do rexa. Nie jest sztuką wrzucić na auto plastiki i zrobić z niego agrowóz pod remizę strażacką. Dużo trudniej jest właśnie zapewnić mu takie smaczki, małe detale ale takie które w naszym gronie się docenia

robertogawlas
Forumowicz

przez robertogawlas » 2009-03-15, 15:58

Myślę już intensywnie od paru dni. Żałuję, że nie mam ciągle u siebie mojego CRX-a żeby mu się lepiej przyjrzeć, ale trudno.
Wychodzę z kolejnym pytaniem, może prośbą. Zostawię seryjny przód i tył - czy możecie zaproponować jakieś modyfikacje aby trochę obie te części uatrakcyjnić? Dajcie zdjęcia jakichś dokładek, szczególnie na tył, bo nie podoba mi się to, że widać tak mocno puchę od wydechu. Wydech może też zmienię, co powiecie na te z aukcji Allegro?
Czekam również na propozycję spoilera, bo jednak nadal mi z tył czegoś brakuje.
Mam też zamiar dać go do blacharza i lakiernika i pomalować na czarny kolor (czyli bez zmian).
Alusy podobają mi się takie jak załączyłem kilka postów temu. Mam zamontować 16", czy 15"?

Czy światła znajdujące się w przednim zderzaku powinny świecić? U mnie chyba nie świeciły (mam ten wóz 2 lata i dopiero teraz mnie to zastanowiło). Kiedy one świecą, od czego są?

Czy centralny zamek na pilota to dobra rzecz? I czy powinienem przyciemnić trochę szyby - na niski procent"?
No i rzecz ostatnia jednak najbardziej kontrowersyjna. Reflektory i tylne światła. Podobają mi się te czarne angels eyes i lexusy. dajcie może fotki jak to wygląba zamontowane w czarnych CRX.

Poprzednia strona   Następna strona