jakie są wasze zdania?
Coś dla crxowych audio

bomert
Forumowicz

jakie są wasze zdania?

przez bomert » 2006-08-21, 15:00

Witam

Wyjeli mi radyjko niedawno i przymierzam się do kupna. W zwiazku z tym chciałbym poznać waszą opinię na temat radyjek typu DALCO, Boschmann itp... Czy warto kupować takie cos? wiem ze sa tanie, firmowe radyjka bo najtanszy Clarion kosztuje juz 450zł, napewno ladnie gra ale czy lepiej niz takie Dalco(biorac pod uwage ze ten clarion jest z najnizszej polki)?
Podajcie mi racjonalne za i przeciw kupowania tego typu sprzętu.

PS. Nie jestem samochodowym melomanem ale lubię czysty dzwięk bez wyraźnie słyszalnych szumów :)

pozdrawiam
[glow=red]1.6i-16V D16Z5[/glow]

Pozdro [you]

sniper
Forumowicz

Samochód: CRX ED9

przez sniper » 2006-08-21, 15:10

Moj tato dostal kiedys od znajomego zepsute radio Dalco tak zeby sie troche przy nim pobawil. Naprawil i wstawil do samochodu dzwiek byl slaby: szumy itp. Wykonanie tzn. obudowa do kitu. I jeszcze jakos slabo fale lapal bo nachodzily na siebie 2 stacje radiowe. Raczej bym nie polecal :nieok: Lepiej kup sobie tego Clariona mysle ze bedzie lepszy :)

kielon
Forumowicz

przez kielon » 2006-08-23, 10:29

Ja mam radio Medion (niemieckie) z MP3, czytnikiem kart pamięci i portem USB. Gra bardzo fajnie, fale łapie dobrze i technologicznie wyprzedza wszystkie firmowe radia do 1000zł. Po prostu zanim kupisz to musisz podłączyć i zobaczyć jak to cyka u Ciebie.
Moj CRX niestety sprzedany :(

mastacrx
Forumowicz

przez mastacrx » 2006-08-23, 17:08

ja kupiłem Pioneera za 400 zl i mi wystarcza, co najważniejsze Pioneery maja bardzo dobre lasery, a przy naszych dziurawych drogach to ważne, nie przerywa! :D
HONDA odeszła...czas na niemiecką technologię- AUDI.

JasieK
Forumowicz

przez JasieK » 2006-08-23, 19:04

mastacrx napisał(a):co najważniejsze Pioneery maja bardzo dobre lasery

No najlepsze ! Amerykance z takich laserow zeszczeliwuja statki kosmiczne ! POLECAM !

mastacrx
Forumowicz

przez mastacrx » 2006-08-23, 23:46

Widać, ze odpowiedz na poziomie, odrazu widać z jakim znawcą ma sie doczynienia...Staż w NASA... :rotfl2:

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2006-08-24, 00:19

a ja mam RoadStar na DVD za 280zł i naprawde wypas można odtwarzać filmy, podłączyć zwykły telewizor, mp3 ii ogólnie wszystko. Pozatym każde radio szumi jak nie ma sie dobrego wzmaka. Wzmacniacz to podstawa jak chcesz aby wszystko ładnie grało, nie szumiało itd.
Obrazek

JasieK
Forumowicz

przez JasieK » 2006-08-24, 00:44

mastacrx napisał(a):Widać, ze odpowiedz na poziomie, odrazu widać z jakim znawcą ma sie doczynienia...Staż w NASA... :rotfl2:

Jak bys byl takim znawca to nie pisal bys takich glupot... dobry laser nie charakteryzuje sie tym ze nie przerywa na dziurach. Zapraszam do przestudiowania http://www.cdrinfo.pl/ ...
Nie czepialbym sie jakbys napisal ze dobrze czyta porysowane plyty albo cos takiego ale z tym przerywaniem na dziurach to troche przesadziles :P

mastacrx
Forumowicz

przez mastacrx » 2006-08-24, 02:04

chodziło mi o anti-shock czy jakos tak sie to nazywa, ekspertem nie jestem, polegam na opiniach urzytkowników Pioneerów, jak i na moim własnym doświadczeniu, może nie napisałem jasno, ale troche mnie to zdenerwowoało co napisałes...

no offence

pozdro ;)

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2006-08-24, 08:23

kielon napisał(a):Ja mam radio Medion (niemieckie) z MP3, czytnikiem kart pamięci i portem USB. Gra bardzo fajnie, fale łapie dobrze i technologicznie wyprzedza wszystkie firmowe radia do 1000zł. Poprostu zanim kupisz to musisz podłączyć i zobaczyć jak to cyka u Ciebie.

Ty kielon wez juz nie pij wiecej lub przestan brac to gowno co bierzesz lub poprostu sie nie oszukuj bo smiac mi sie chce jak czytam te twoje teksty o Medionie ktory zjada wszystko po drodze do 1000 zl :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: Moja Alpina miesci sie do 1000 podjedz chlopaku kiedy chcesz a zobaczysz co to znaczy muzyka...MEDION Co za zenada !

http://allegro.pl/item120392860_nowy_me ... f_vat.html

to jest wlasnie to radio zaawansowane technologicznie lepiej niz kazde radio do 1000 zl Buhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahaha

takie kupilem za 1000 zl
http://allegro.pl/item120546707_alpine_ ... atis_.html

Zrobie wam sam porownanie ! :ALPINE VS MEDION :)

ALPINE

[Tuner]
• Pamięć 30 stacji (FM18/MW6/LW6)
• Radiotekst
• RDS
• Automatyczne wybieranie
• Przeszukiwanie zakresu w górę/w dół
[CD]
• Wyświetlanie tekstu CD
• Regulowany 1-bitowy przetwornik cyfrowy
• Menu wyszukiwania ścieżek/folderów
• Dekodowanie i odtwarzanie plików MP3/WMA
• Serwomechanizm cyfrowy
• Wyszukiwanie utworów do przodu/do tyłu
• Szybkie przewijanie do przodu/do tyłu
• Odtwarzanie CD/pauza
• Funkcja M.I.X. (odtwarzanie losowe)
• Funkcja powtarzania
• Możliwość współpracy z CD-R/-RW
[Sterowanie zmieniacza CD]

• Pamięć tytułów płyt CD
• Wyświetlanie informacji tekstowych MP3 (informacje dodatkowe ID3)
• Menu wyszukiwania ścieżek/folderów
• Wyświetlanie tekstu CD
• Sterowanie wielu zmieniaczy CD (z KCA-410C)
• Wyszukiwanie utworów muzycznych do przodu/do tyłu
• Szybkie przewijanie do przodu/do tyłu
• Odtwarzanie CD/pauza
• M.I.X.
• Funkcja powtarzania
[i-Personalize]
• Personalizacja
[Cyfrowy procesor dźwięku Bass Engine]
• Cyfrowy procesor dźwięku Bass Engine
• Regulacja poziomu wysterowania subwoofera

[Audio]
• Wzmacniacz mocy 4 x 50 W
• 3 wyjścia przedwzmacniacza
• Łącze Versatile-Link
• Regulacja głośności
• Loudness

[Dane ogólne]
• Szybkie wyszukiwanie
• Opuszczany panel
• Czarna obudowa panela
• Cztery kolory podświetlenia (przyciski główne/pozostałe) zielone/zielone , czerwone/czerwone , niebieskie/czerwone, bursztynowe/czerwone
• Współpraca z iPOD (z KCA-420i)
• Pilot dostępny jako wyposażenie dodatkowe (RUE-4202)
• Możliwość współpracy z interfejsem wyświetlacza pojazdu
• Zdejmowany panel dla ochrony przed kradzieżą
• Możliwość współpracy z fabrycznym sterowaniem na kierownicy
• Przyłącze do automatycznie wysuwanej anteny
• Kabel do zdalnego załaczania zewnetrznych wzmacniaczy
• Wyciszanie telefonem

MEDION:

PARAMETRY TECHNICZNE:

Wyjście USB & MMC SD
Moc 4x200 Watt PMPO
ESP anti shock 120 sek.
Odtwarza płyty CD, CD-R, CD-RW i MP3
Wyświetlacz LCD
Radio FM i AM
RDS
ID3 Tag
Funkcja Loud
Wyjście na wzmacniacz
Zdejmowany panel
W zestawie znajdziemy:
Radio
Panel wraz z etui
Kieszeń montażowa wraz z kluczami
Instrukcję obsługi w języku polskim

W ogole czytajcie to :) :
!!!SUPER OFERTA!!!

KUPUJĄC W NASZEJ FIRMIE MASZ 10 DNI NA PRZETESTOWANIE I ZWROT TOWARU, NA TOWAR UDZIELAMY TRZY MIESIĄCE PISEMNEJ GWARANCJI hahahahaa

kielon
Forumowicz

przez kielon » 2006-08-26, 14:36

Snyka, jak chcesz się wypowiadać to najpierw zapoznaj się z pełną specyfikacją mojego radia. Znalazłeś na allegro jakiś shit a nie moje radio i piszesz jakieś farmazony. Medion nie wypuścił tylko jednego modelu, mój jest zupełnie inny i z gwarancją sklepu a nie allegro. Ma również opuszczany panel a mnie osobiście nie interesuje czy pływa jakiś delfinek na wyświetlaczu. Radio ma grać a nie być festynem.
Mój kumpel ma u siebie Alpinę i gra nieporównywalnie gorzej od mojego a kasy dał sporo. Więc nie wypowiadaj się dopóki nie usłyszysz. Medion jest robiony na podzespołach Samsunga a w twoim przypadku płacisz tylko za napisz na panelu.
Moj CRX niestety sprzedany :(

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2006-08-26, 14:51

Kielon chlopaku naprawde nie pij wiecej bo mi sie noz otwiera w kieszeni jak czytam twoje farmazony... Opanuj troche bo z gowna bata nie ukrecisz, nie moja wina ze Medion to padaka. Dziekuje pozdrawiam a jak chcesz uslyszec dzwiek to zapraszam bo halas to w samochodzie kazdy ma...Co ty mozesz czlowieku wiedziec o jakosci i czystosci dzwieku bazujac na medionie...
A mediona sluchalem...pozal sie Boze ! a jakosc wykonania siega zenitu przy 1 na 10

Pat-106

przez Pat-106 » 2006-08-26, 14:59

ała.. porownywac mediona do Alpine'a.. dobre dobre ;)

a co do samego zakupu.. jak juz chcesz cos kupic to wywal troche wiecej kasy na cos markowego - po co masz sie pozniej stresowac? i nie trzeba byc audiofilem zeby uslyszec roznice miedzy shitem z mediamarktu a porzadnym radyjkiem np wlasnie Alpine'a.

ja kiedys kupilem sony z mp3.. do dzis tego zaluje.. dzwiek jak dla mnie kaszana, plasko, bez wyrazu..

dlatego jak kupywac to cos porzadnego :)

Gema
Forumowicz

przez Gema » 2006-08-26, 19:48

Ja za to mialam przyjemnosc sluchac radia o specyfikacji podawanej mi dokladnie przez Kielona. Z dzwieku bylam conajmniej zadowolona. JEsli ktos woli placic za znaczek to prosze bardzo - "szanujemy tych klientow". U innego mojego znajomego sprzet marki Alpine gra po prostu chu&*%o. Szkoda klikac dluzej w tej dyskusji wedlug mnie, niektorzy widac sa niereformowalnie ograniczeni. Zreszta w Niemczech marka Medion jest szanowana wiec nie widze przeszkod zeby i Polacy sie do niej przekonali a nie jak zawsze zostawali w tyle. :zaskoczony:

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2006-08-27, 00:32

Gema nie bron kolegi. To ze u twojego kolegi radio Alpine gra cienko nie musi byc koniecznie wina samego radia...Pamietaj ze w audio gra zawsze najslabszy element...a na dobre audio sklada sie bardzo duzo rzeczy...tazke jak chcesz sprawdzic jak w tamtych warunakch spisuje sie Alpine to podlacza tam mediona i zobacz jak to bedzie gralo. Alpine to klasyk sam w sobie gra pieknie wyraznie i gleboko z prawdziwa moca itp. brzmi poprostu Audiofilsko, co do placenia za znaczek mysle ze nie slyszalas dobrego Audio z baza Alpine na pokladzie dlatego pleciesz glupoty typu Medion lepszy bo ma to samo i kosztuje 5x mniej. jezeli chcesz Mediona to go kupuj ale nie wypisuj mi tu farmazonow ze zjada Alpine bo ma w koncy 2x200Wat (tyle co jamnik z rynku)i USB zjezdzany panel i gwarancje sklepowa na 3 miesiace...Nie masz kasy kup mediona i przestan bronic swoich kolegow bo chyba oni swoj jezyk w gebie maja...niereformanie ograniczona...I powiedz mi co wskazuje na to ze Niemcy lubia Mediona masz jakies wykazy sprzedazy ? Jak wiemy Niemcy kupuja raz a dobrze nie wydaja kasy na zlom...

p.s Z drugiej strony jak ktos nie slyszy roznicy to po co przeplacac ? jak ktos jest gluchy to juz jegoi problem

Następna strona