Pomiedzy tymi dwoma modelami to Hertz...
maja sinusidalnej mocy 80 a Helix 50 to juz robi roznice
a pozatym obie firmy sa dobre i napewno duzej roznicy pomiedzy tymi dwoma zestawami nie odczujesz moze w paramerach gdzie hertz w tym przypadku jest lepszy efektywnosc i moc oraz wieksze aczkolwiek juz nie odczuwalne pasmo przenoszenia dla ucha wiec zdecydowanie hertz....
Dzięki... ale jeszzce jedno pytanko. Z racji tej że jestem dociekliwy i poprostu szukam na wszelkiego radzaju forach, polecają mi zamiast Helixa i Hertza głośniki Phonocar- http://www.allegro.pl/item130784606_pho ... wabna.html Goscie twierdza że różnicy nie będzie wręcz przeciwnie, moge zostać miło zaskoczony.
Eshhh... kiedys były 3 kpl. do wyboru i nie było problemu, a teraz gdzie nie zapytam to ile osób tyle zdań.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
osobiscie z tego co wiem to bardzo wazny jest system napedowy czyli radio czy wzmacniacz...
to on generuje glowny efekt...
glownie roznica wystepuje w glosnikach niskotonowych... i tam tez jest odczuwalna najbardziej...
co do systemow na przod to glownie liczy sie moc
i wydajnosc oraz trwalosc to wiadome czyli wykonanie...
moze zapytam tak
czy masz zamiar ladowac skrzynie lub tube do samochodu..?
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 5:52 pm ] a jezeli naprawde zalezy Ci na czyms konkretnym to proponuje kicxa aktualnie jest tylko jeden zestawik na allegro ale ta firma jest sprawdzona sam mialem systemik z tej firmy i poprosty szok jak one graja.. naprwde
Skrzynia basowa juz dawno siedzi w autku Wiem juz co brać. Biorę Phonocar Titanium. Jest to bardzo dobry wybór w tym przedziale cenowym, a bedzie napedzany wzmakiem inaczej nie ma co się pchać w takie rozwiazanie. Dylematem teraz głównie jest jakie kable: 2x2.5 (podobno bez bólu do 100W przenoszą) czy 2x4 ale jest problem z przeplecieniem przez drzwi (są sztywne)
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
czyli te co podpowiedzialem...
co do kabli to 2x2.5 bez problemu...
nie pakowal bym sie w grubsze bo tak jak mowisz problem z przeplataniem i montazem...
a nie sa estradowki.. czy tuba
oj bedzie to gralo... napewno
ale czekam na relacje...