Jako że elektronik ze mnie kiepski, to zwracam się do was z takim pytaniem. W moim bolidzie mam radio sony ( nie pamiętam symbolu ), ale jest na cd. Problem z nim jest taki, że bardzo słabo odbiera fale radiowe, nawet tych najbardziej popularnych stacji, a jak już odbiera to pojawiają się szumy i zakłucenia. Kolega posiada to samo radio i u niego problem ten nie występuje. Czy może to być wina anteny ( podpinałem inną co prawda marnej jakości i nic nie pomogło). Czy może wystarczy kupić jakić wzmacniacz antenowy i podpiąć go pod oryginalna antene, czy to pomoże? Jeśli możecie to prosze wkleić jakiegoś linka z allegro z takim wzmacniaczem.
witam
najlepiej sprawdz caly przewod antenowy czy nie ma jakichs przetarc, zwarc albo moze czy nie jest urwany, jak bedziesz pewny ze kabelek masz OK i dalej bedzie slabo odbierac to zostaje ci tylko montaz wzmacniacza, a o takie cos pytaj w sklepach z antenami albo w firmach co handluja radiami samochodowymi; swoja droga sony powinno dobrze odbierac nawet na kawalku drutu...