Czesto widuje opinie ze gaz strasznie niszczy silnik i ze Hondy zle go znosza (pomijajac fakt ze gaz w Hondzie to profanacja). Wiec pytanie moje brzmi. Czy rzeczywiscie samo zasilanie gazem tak zle wplywa na silnik czy raczej nadgorliwi kierowcy ktorzy wlaczaja gaz jeszcze na zimnym silniku?
znam ludzi ktorzy zrobili juz 300 000 na gazie i jezdza i silnik jakos zyje, trezba tylko dobrze dobrac instalacje i nie oszczedzac na jej utrzymaniu i odpalaniu, takie moje zdanie
kontrowersyjny temat... nigdy nei zełożłbym gazu do auta. Chyba, że kupię jakiegoś szrota to sobie zgazuje jako drugie auto. Założyłem raz gaz do Prelude, auto zupełnie straciło na mocy, jakości, osiągach generalnie tragedia. Wolę płacić parę groszy więcej i lać benzynkę i dłużej cieszyć się jakością silnika
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie
słyszałem juz wiele głupot a prawda jest taka ze honda znosi bardzo dobrze lpg mimo ze nigdy nie miałem, jakbym miał dojezdać do pracy po 40km dziennie sam bym sie zastanowił mając jedno auto
jak ktoś ma crxa jako drugie auto, to o tkaich rzeczach nie myśli... ale jakby przyszlo jezdzic codziennie do pracy gdzies dalej to jest to uzasadnione
1... zaluz taki gaz-ze nie wlaczyszy sie dopuki nie rozgrzeje sie silnik....TAKI MAM JA....
to nie jest sekwencja.........ale komputer juz ma
masz odcinke i duzo innych dupereli na gazie....
2... gaz kosztuje 1,84zl za 1 litr
3... u mnie spalanie na tym gazie 7-11l max
4... nie ma zadnych problemow erka zajebiscie chodzi.... roznica niewielka benzyna-gaz
5... BLOS-piekna sprawa
6... odcinka pompypaliwa przy przelaczeniu na gaz
pozdro
Ostatnio edytowano 2007-02-10, 10:45 przez beata22staw, łącznie edytowano 1 raz
http://www.autotrader.pl/auto-na-gaz.asp?Region=23 o i to jest fajny programik latwo wyliczyc czy sie oplaca i kiedy sie zwroci, jak ktos jezdzi w trasy i duze odcinki to wiadomo ze gaz super sprawa!! ale tak jak ja po malym miescie i krotkie odcinki od czasu do czasu trasa jest to bez sensu bo silnik ledwo co sie nagrzewa i nawet nie jezdzilbym na gazie:>
Ja osobiście też nie mam ale powiem że znajomi sobie chwalą gaz i oszczędności są ogromne jak ktoś codziennie jeździ w dodatku dużo! Niech nawet nikt nie pisze że gaz jest do du*y! Fakt że ja do swojego rexa gazu napewno nie założę nie jest związany z tym że jestem przeciwnikiem gazu tylko poprostu auto używam na weekendy żal mi go męczyć codziennie Dla mnie CRX jest poprostu autem nie na codzień