ringi led
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

glanu
Forumowicz

przez glanu » 2007-02-01, 19:01

DŻEJKU napisał(a):chce to zaaplikować do lamp tylnych (skoro i tak mam je rozbierać), pod fabryczny czerwony klosz, czy ktoś z was potrafi coś takiego zrobić np. poprzez umieszczenie diodek na jakimś jakby stelażu w kształcie pierścienia...?

od strony technicznej podpowiem ci tak -
jako ze dopadlem ukruszona lampe to poexperymentowlem troche :rotfl:
i kazde swiatlo jakie podlozysz od tylu straci swoj ksztalt jako ze od spodu klosza nie jest on gladki posiada "wypustki" ;) rozpraszajace swiatlo nie mozliwoscia jest uzyskanie idealnego okregu
przyladalem halogen sufitowy nie na didach jak podales w linku tylko taki zwykly i niestety kazde swiatlo zmienia swoj ksztalt podlozone pod org klosz tylnej lampy
mozna to spolerowc ale czy to nie zmieni wygladu zew lamp i blendy ?? nie wiem
wydaje mi sie ze spec jest malc w dziedzinie diod i seri lamp z tylu mial sliczne lampy home made w swoim aucie :ok: (foto gdzies jest w galeri)
TAK JESTEM CRXOHOLIKIEM UZALEZNILEM SIE W 1998 ROKU I STWIERDZAM ZE JEST TO NIEULECZALNE - PRZESTAJE Z TYM WALCZYC

DŻEJKU
Forumowicz

przez DŻEJKU » 2007-02-01, 19:33

no właśnie glanu zapamiętałem diody malcolma i nie przypominam sobie żeby klosz deformował ich światło no ale najlepiej chyba on powie jak to wyglądało w realu... ja też mam jakąś lampe z cra, jak znajde troche czasu to poeksperymentuje...
był crx ed9, del sol, AR 156 , coupe ej6 jest prelude bb9:)

Piter
Forumowicz

przez Piter » 2007-02-02, 13:20

takie halogeny na diody są u mnie w obi, ale nie pamiętam ceny, jutro będę w robocie to zerknę. Są również w kolorze czerwonym.

Haro
Forumowicz

przez Haro » 2007-02-09, 12:16

Ludzie ale Wy herezje siejecie. Bierzesz rurkę od regulacji zaluzji, i wyginasz ją na ciepło na okręgu takim jaki Ci odpowiada. Następnie na rurce od strony widocznej robisz nacięcia ( np Dremel'em) żeby światło miało się o co załamywać. Z jednej strony pierścienia kładziesz jedną diodę, a z druggiej drugą. Całość zasilasz i zaklejasz w miarę estetycznie. Coś takiego:

Obrazek

Mailo
Forumowicz

przez Mailo » 2007-02-09, 13:09

Haro, to każdy wie jak zrobić ale mu chodzi o coś innego to ja robiłem już dawno i dobre jest na przednie postoje ale on chce na tył jako STOP ;)

Haro
Forumowicz

przez Haro » 2007-02-09, 16:33

Do tylnich lamp troche ryzyko podczas kontroli Policji. Ale idea pozostaje raczej taka sama, bo to najładniej wygląda. Nie ma sensu robienia choinki, bo to niepotrzebne kombinacjem które zwięksają tylko ryzyko, że coś nie wyjdzie. Ale zastanawiam się na czym taki ring w tylnej lampie zamontować.

Raju
Forumowicz

przez Raju » 2007-02-13, 23:25

Piter w którym OBI pracujesz ? Bora Komorowskiego czy Wielicka? hmm sa tak btw. u was własnie tkaie pręty akrylowe lub cos w tym stylu do wykonania ringów ? dzowniłem dzis na Bora Komorowskiego to sie dowiedziałem że nie ma :blee:
All i NeeD is NeeD for SpeeD !

Poprzednia strona