rafisz napisał(a):wg mnie zaplon zawsze ustawia sie na znaki; kolo pasowe i obudowa paska rozrzadu naprzeciw siebie i
był bym wdzięczny jak ktoś by mi to wyjaśnił.... wiem że trzeba strobo ale gdzie jak co się podłancza i gdzie się patrzy

lukas.elk napisał(a):Dodam tylko ze mam go miesiac i zrobilem nim moze jakies 700km i nie wzial ani najmniejszego grama oleju.
lukas.elk napisał(a):bo z tego co wiem to nie tylko ja mam takie problemy i niestety niewiele osob wie ze 10l/100km to NIE JEST normalne spalanie
lukas.elk napisał(a):Powinien w zime palic maks 9l w miescie przy dosc ciezkiej nodze wiec poki co spalenie 40l paliwa na 360km z czego 150km w trasie przy 2500-3000 obrotow uwazam za katastrofalne i bede wdzieczny za jakies wskazowki jak je zmniejszyc a nie jak sie z nim pogodzic.
wtedy beda gwiezdne wojny albo ich nie bedzie:]atom1 napisał(a):wydaje mi sie ze masz ja troceh za krotko zeby wiedziec ze ona pali 10 w miescie przy krotkich odcinkach kiedy nie zdazy sie nagrzac i nie masz co sluchac czy tam czytac tylko przyswoic do wiadomosci!
atom1 napisał(a):ciezka noga to i ciezkie spalanie, ksiazka podaje ze w cyklu mieszanym pali 8.3 wiec nie wmawiaj mi ze przy palowaniu nie lyknie 10
atom1 napisał(a):pozostala jeszcze sonda, nie wiem dlaczego na samym poczatku tego nie sprawdziles?!
atom1 napisał(a):kable najlepiej w nocy otworzyc maske i dodawac gazuuuwtedy beda gwiezdne wojny albo ich nie bedzie:]
lukas.elk napisał(a):U mnie bylo tak:
Zmiana rozrzadu, filtra paliwa, swiec.
Reset.
Pałowanie do 7tys obr wlacznie, ogolnie jechalem prawie caly czas w okolicach 5tys obr po prostu zeby na wszystkich obrotach jezdzic tak jak japonscy inzynierowie przykazali z tego co wiem.
Poki co nie zauwazylem jakiegos spadku spalania. Ale bede sledził.
Jak zauwaze ze jednak spada to dam znac i jakby co to mysle ze warto bedzie gdzies przykleic jakis topic z poradami po wymianie czego byly roznice bo z tego co wiem to nie tylko ja mam takie problemy i niestety niewiele osob wie ze 10l/100km to NIE JEST normalne spalanie
W poniedzialek poszukam jakichs mechaniorów zeby to sprawdzili i jakby co to wymienie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości