i niemam pojecia gdzie je podłaczyć. Silnik oczywiscie nie odpali, kreci ale nie trybi. Swiece sa nie zalane. iskra jest okej, jak wleje benzyne bezposrednio do cylindrów to zakreci kilka razy, przez 2 sekundy zatrybi i gasnie, czyli z pradami jest okej, z tego co widac to nie podaje paliwa, niewiem czy to wina wtrysków. Paliwo do wtrysków jest podawane ale nie wiem co dalej, jak to mozna sprawdzic czy wtryski pracuja i podaja? Sa roznice w tyczkach ktore sie podpina miedzy rokiem 89 a 91 ? bo mi zostało gniazdo i wtyczka ktore nie pasuja do siebie kształtem a wydaje mi sie ze to sa te kable ktore trzeba połaczyć ze sobą. To gniazdo znajduje sie w tylnej czesci kolektora dolotowego od strony kierowcy.

został mi jeszcze tylko jeden kabelek ktory mam podpiac tylko ze mam 2 gniazda do ktorych mi pasuje na długosc i kształt wtyczki. Z tego co zobaczyłem to musze załozyc tamten kolektor, poprostu troszke rozni sie. Jeden element ( wtyczka ) jest wbudowana w kolektor a w moim modelu auta jest on przykrecony do karoseii i od niego jest poprowadzony wezyk do kolektora. Moze to byc ten przepływomierz? zanaczam ze nie mowie o tym urzadzeniu co jest zaraz kolo przepustnicy.
wystarczyło przerobic jedna wtyczke od kolektora dolotowego noi podłaczylem wkoncu sonde, teraz wiem ze bez niej wtryski nie podadza paliwa
dla wielu chyba oczywiste