montaż "power-rury"
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

faykee
Forumowicz

montaż "power-rury"

przez faykee » 2007-02-26, 23:00

Zakupiłem dedykowany dolot do ED9 (LINK ) i w komplecie oprócz niezbędnych czesci znalazłem coś takiego: LINK , wie ktoś do czego to służy lub gdzie to przykręcić ?

Dzieki,
Fay

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-02-26, 23:05

to chyba żeby stożek przymocować wydaje się być zbędne

ReDzY
Forumowicz

przez ReDzY » 2007-02-26, 23:12

tak żeby przymocować całą power-rure. Ja nie miałem i np. na wsteku przy ostrym ruszaniu rura zwierała się z plusem aku. i działy się dziwne akcje...

faykee
Forumowicz

przez faykee » 2007-02-26, 23:34

ReDzY napisał(a):tak żeby przymocować całą power-rure

No ale jak ? :)

piotrwicha napisał(a):to chyba żeby stożek przymocować wydaje się być zbędne

Nie wydaje mi się aby zbęde było, w końcu po coś to dali :)

atom1
Moderator

przez atom1 » 2007-02-26, 23:48

jaaaaaaaa! znowu moje serce placze

to sa blaszki i uchwyty ktore mozesz sobie wyginac doginac cos mozesz do nich dokrecic np jakas opaske, i montujesz je sobie dowolnie tam gdzie tylko chcesz (nie ze maja ustalone miejsce i jeszcze dziurki w budzie wywiercone) np na kielichu wiercisz dziurke i wkretem przyczepiasz ta blache a do niej z dugiej blachy robisz opaske i tez ja przewiercasz i potem skrecasz srubka albo nawet mozna ja przykrecic do maski czy szyberdachu

albo np ta mniejsza blaszka z zagieciem moze byc stelazem do gumowego przewodu ktory wychodzi z silnika jako odpowietrzenie i idzie do power rury ( o ile masz w niej wejscie na odme), no zeby ten przewodzik nie dyndal se gdzie chec i nie ocieral sie o wszystko co napotka...

no i generalnie oto tutaj chodzi- troche inwencji tworczej
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

faykee
Forumowicz

przez faykee » 2007-02-26, 23:59

atom1 napisał(a):jaaaaaaaa! znowu moje serce placze

to sa blaszki i uchwyty ktore mozesz sobie wyginac doginac cos mozesz do nich dokrecic np jakas opaske, i montujesz je sobie dowolnie tam gdzie tylko chcesz (nie ze maja ustalone miejsce i jeszcze dziurki w budzie wywiercone) np na kielichu wiercisz dziurke i wkretem przyczepiasz ta blache a do niej z dugiej blachy robisz opaske i tez ja przewiercasz i potem skrecasz srubka albo nawet mozna ja przykrecic do maski czy szyberdachu

albo np ta mniejsza blaszka z zagieciem moze byc stelazem do gumowego przewodu ktory wychodzi z silnika jako odpowietrzenie i idzie do power rury ( o ile masz w niej wejscie na odme), no zeby ten przewodzik nie dyndal se gdzie chec i nie ocieral sie o wszystko co napotka...

no i generalnie oto tutaj chodzi- troche inwencji tworczej

Dzięki za info, widzisz... nie każdy ma smykałke do takich rzeczy ;)