dystanse MDF do del sol
Coś dla crxowych audio

kakaaa
Forumowicz

dystanse MDF do del sol

przez kakaaa » 2007-02-28, 14:35

witam! czy ktos moze mi powiedziec czy do crx del sol beda pasowac dystanse do glosnikow przednich drzwi 165mm od civica V gen? jesli nie to moze wiecie gdzie moge takie cos kupic, bo niestety nie jestem na tyle uzdolniony zeby byc w stanie samemu je zrobic przy uzyciu wyżynarki i płyty MDF. moze jakis sklep internetowy? albo moze ktos ma jakies źródło?
HONDA POWER!!!

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2007-02-28, 14:36

skocz do stolaza pierwszego lepszego i Ci to wytnie. ja mialem tak robione ;)

kakaaa
Forumowicz

przez kakaaa » 2007-02-28, 22:41

no tylko czy jestes w stanie napisac mi co mam powiedziec stolarzowi :) bo wparuje do niego i powiem "zrob pan dystanse do mojej solki" to moze nie zalapac o co mi chodzi. nie wiem nic jak duzy ma byc caly "klocek" jak duze kolko ma byc skoro chce w nim glosnik 165mm (pewnie mniejszy) nic nie wiem, jesli bys mogl to bardzo prosze daj znac ile mm wszystko powinno miec jesli wiesz, bo nie wiem czy pamietasz to teraz :)
HONDA POWER!!!

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2007-03-01, 01:52

ja wyciąlem wyrzynarką samodzielnie. Zrobilem to na kształt tych plastikowych oslon ktore byly oryginalnie a otwor dopasowalem do glosnika.

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2007-03-01, 02:41

kakaaa, szczerze mowiac to nie jest az tak hop siup ale podpowiem Ci jak to zrobic.

ten otowor na srodku pod glosnik to prosta sprawa bo musi byc takiego rozmiaru zeby wszedl glosnik ;)
grubosc MDF'u to o ile pamietam 1cm ale zalezy to w sumie od tego jak mocno musisz "odsunac" glosnik (chodzi o to czy jak zamontujesz glosnik bedziesz w stanie opuscic do konca szybe?)

ostatni problem to zwymiarowanie seryjnych otworow (tych w drzwiach wokol otworu montazowego na glosnik), sruby powinny wchodzi w te plastykowe elementy (napewno zauwazysz o co chodzi ;) :)

dawno to juz robilem ale o ile pamietam to caly problem polega na tym ze punkty w ktorych przykreca sie glosnik nie leza na okregu tylko jeden jest chyba lekko odsuniety od srodka

tak na szybko w paint ;)
Obrazek
niebiskie punkty to miejsca otworow w drzwiach (w nie wcisniete sa te plastykowe elementy) do ktorym musisz przykrecic redukcje z mdf'u.
tak jak pisalem ta lewa dolna jest chyba lekko w innym miejscu niz pozostale tym samym caly problem polega na tym zeby to wszystko dobrze wymierzyc

mdf jest dosc latwy w obrobce (ostry nozyk, pilnik itp) wiec jak zrobisz ciut wieksze to spokojnie bedzie mogl sobie wszystko ladnie dopasowac