Slychac laser w subwoferze
Coś dla crxowych audio

dj_bovorta
Forumowicz

Slychac laser w subwoferze

przez dj_bovorta » 2007-03-05, 11:09

Witam
Jak w temacie mam problem podpiolem wczoraj radio pioneer DEH-3700 + wzmacniacz Magnat THE ROCK 400W + subwofer JBL i co jak cicho mam wlaczone radio i muzyka leci z plytki to slychac w tubie takie denerwujace skwierczenie,da sie jakos to wyeliminowac ? tak mysle moze czincze ?? jesli tak to jakie i gdzie moza kupic lepsze??
Takie małe a cieszy :)

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-03-05, 11:29

gdzieś jest na ten temat.....!miałem to samo u mnie wystarczyło puścić kabel sygnałowy po przeciwnej stronie niż idą przewody z napięciem tj. od strony pasażera . podstawa to dobre przewody sygnałowe z ekranizatorem. jak to nie pomoże to są filtry wyłapujące zakłucenia

giscrx
Forumowicz

przez giscrx » 2007-03-05, 11:34

dokładnie tak jak mówi piotrwicha, albo póść kable drugą stroną, albo załuż kable ekranowane, są to zakłócenia wywołane przez pole magnetyczne które zostaje wytworzone przez prąd płynący w kablach.
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-03-05, 11:59

Ja mam tak ze kable od zasilania ida prawa strona samochodu od pasazera a kable sygnalowe ida srodkiem ale kolo nich idzie kabel iluminacji od radia ( impuls 12V ) moze byc przez ten kabel te zaklucenia ?

[ Dodano: Pon Mar 05, 2007 11:01 am ]
a jakie kable polecacie w miare w normalnej cenie :rotfl:

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-03-05, 12:29

no wyklucza się żeby kabel 12v szedł koło sygnałowego. i jeszcze jedno może pomóc podciąg masę do obudowy wzmcniacza

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-03-05, 12:42

a np jak sa kable czincze w ktorych pomiedzy nimi jest kabel z impulsem 12V sa takie np do kupienia na allegro

[ Dodano: Pon Mar 05, 2007 11:45 am ]
czyli jak przeloze ten kabel na prawa strone tu gdzei idzie zasilanie to powinno umilknac te denerwujace odglosy od lasera ?? :poklony:

..:VoyteQ:..
Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2007-03-05, 16:38

dj_bovorta, juz (w innym temacie) Ci tłumaczyłem, ze nie ma czegoś takiego, jak odgłosy od lasera w głosnikach :poklony: :poklony:

pozatym jaki niby miałyby mieć wpływ kable na laser ????????

ALE ZEBY NIE BYŁO, ŻE NIE POMAGAM ;)
- przede wszystkim podepnij wzmacniacz od razu pod radio (im krotsze kable tym lepiej - i to dosłownie tak 5- 10 cm, najlepiej wyjmij z kostki w daj do wzm) a tube tez na jak najkrotszym do wzmacniacza... jezeli "pierdzi" to szukamy dalej, jezeli nie, to prawdopodobnie masz gdzies pekniety kabel w srodku

-jezeli pierdzi dalej to podepnij tube bez wzmacniacza - jak pirdzi, to znaczy, ze albo radio ma cos zjebane we wzmacniaczu, albo kwestia tuby, jak nie pierdzi to znaczy ze zjebany jest ten osobny wzmacniacz

-jezeli zjebana jest tuba, to ją rozkrec i sprawdz, czy się resor nie oderwał od kosza głosnika - czasem sie zdaza

jak masz jakieś pytania, to wal śmiało :ok:

tylko prosze, nie pisz wiecej, że słyszysz lasery w głosnikach :razz:
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!

www.kastor-karcher.pl

wonski
Forumowicz

przez wonski » 2007-03-05, 16:55

to i ja się podepnę
a jeśli na jednym radiu słychać ten dźwięk a na innym nie to co to wtedy oznacza??
POWRÓT DO KORZENI CHCĘ 1 GEN!!! :)
SPRZEDAM CZĘŚCI DO CIVIC V GEN
blok i głowica d16z5
SZYMANY
et 15.527s
było mokro :/

Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2007-03-05, 19:33

o klasie radia przewaznie - stosunek sygnału od szumu - im wiekszy tym lepiej

a jezeli nie było wczesniej tych szumów, ewentualnie masz 2 takie same modele, z czego jeden szumi, to przewaznie są walnięte kondensatory (przewaznie na wyjsciu)... sprawdz, czy nie są wybulwione od spodu i/lub czy nie pekaja od gory... jezeli tak, to wymien, najlepiej od razu na takie do 105 stopni

www.kastor-karcher.pl

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-03-06, 10:06

voyteq a jak mam podpiac tube bez wzmacniacza ? tuba nie moze byc uszkodzona bo jest nowa i jej nie bede rozkrecal bo strace gwarancje nizej fotki mojego sprzetu,ok to moze nie laser ale zemu slychac jak wrzucasz plyte i jak przesuwa sie laser ?? i jakby to nie szumy od silniczka ktory steruje laserem to co ?? jak slucham radia to tego nie ma

[ Dodano: Wto Mar 06, 2007 9:12 am ]
i tak radio jak zwykle mam sprzodu w konsoli po prawej stronie samochodu czyli od strony pasazera ida w progu ida kable od zasilania do wzmacniacza po srodku samochodu ida kable sygnalowe,nie moge da na krotkich kablach wzmacniacz bo jak ?? wzmacniacz musi byc w bagazniku bo fajnie go tam wkomponowalem i fajnie wyglada wiec nie bede go chowal,dodam ze tylko tuba chodzi na wzmacniaczu bo glosniki w drzwiach i z tylu sa podpiete pod radio i w nich nie slychac tych "dziwnych" dzwiekow z kosmosu bo nie wiem juz skad one sa!!wiec wszystko musi zostac na swom miejscu tj tuba i wzmacniacz, VOYTEQ powiedz mi jak wyeliminowac te dzweki jesli po twoich poradach nie bedzie ich to masz pomogl i stawiam 0,7 L :rotfl: hehe

[ Dodano: Wto Mar 06, 2007 9:14 am ]
aha zasilanie mam podpiete do wzmacniacza prosto od akumulatora :rotfl: a tak powiem wam ze fajnie basuje mi to,wzmacniacz ma mozliwosc mostkowania i w polaczeniu z tuba jesi sluchamy glosno i nie slychac tych dzwiekow to basuje ze glowa boli :szok:

[ Dodano: Wto Mar 06, 2007 9:16 am ]
a i jeszcze jedno wszystko kupowalem NOWE wiec nie ma mowy ze cos jest uszkodzone, VOYTEQ a ty jakie masz kable sygnalowe albo jakie bys polecal bo ja mam chyba jakich szajs nie wiem jaki bo on byl jak kupilem moja ballade

Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2007-03-06, 10:38

nie chodzi mi o to, zebyś na stałe tak wpinał wszystko, tylko na chwile, zeby sprawdzic, co jest walniete... kabel od radia do wzmacniacza minimum 1mm http://www.allegro.pl/item168649754_kab ... _ofc_.html
od wzmacniacza do tuby to pasuje tak z 4mm dać..

dzisiaj sie bede widział z "szamanami" ;) od elektroniki, to sie dowiem co jeszcze to moze być...

www.kastor-karcher.pl

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-03-06, 11:07

ale jak na tym kablu co mi wyslales mam dac od radia do wzmacniacza ?? od radia do wzmacniacza ida czincze,a jak mam podpiac te tube pod radio ?? pod wyjscia tak normanie ?? to nie bedzie wtedy slychac tych dzwiekow bo w glosnikach nie slychac,a kable od wzmacniaza do tuby mam dobre jakiej firmy nie paietam ale dawalem zametr ponad 4zl na gieldzie elktronicznej ,wec zapytaj sie szamanow co mam z tym zrobic , dodzielilem takjak mi pisali na forum kable zasilajace od kabli z sygnalem od radia ( czincze) i dalej to samo :wrrr: czekam na jakies propozycje

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-03-06, 11:40

a próbowałeś z tą masą co ci mówiłem?spróbuj wyjąć radio z kieszeni i zobacz czy wtedy też będą kosmiczne dżwięki

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-03-06, 11:48

nie masy nie podpinalem do wzmacniacza sprawdze jutro, a jesli jak wyciagne radio z kieszeni i nie bedzie wtedy tych kosmicznych dzwiekow to co wtedy trzebva zrobic ??

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-03-06, 11:53

dj_bovorta napisał(a):nie bedzie wtedy tych kosmicznych dzwiekow to co wtedy trzebva zrobic ??
odizolować radio bo moze jakieś przebicie jest

Następna strona