Slychac laser w subwoferze
Coś dla crxowych audio

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-03-06, 12:06

o kurde to nie bedzie latwe :wrrr: odizolowac go fuck
Takie małe a cieszy :)

..:VoyteQ:..
Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2007-03-06, 16:57

szamani nie wiedzieli do konca... udezyłem do guru (a w zasadzie do mojego byłego nauczyciela od urządzeń elektronicznych)

najprawdopodobniej silniczek krokowy w napedzie generuje zakłucenia do zasilania. Recepta - wstawic miedzy plus silniczka a masę kondensator... najlepiej elektrolit 100u i jakis mały (47p) polaczone rownolegle

jak nie mozesz rozebrac radia to mozesz sprobować zrobić filtr dolnoprzepustowy przed wzmacniaczm...

[ Dodano: Wto Mar 06, 2007 3:00 pm ]
aaa.... jeszcze wzor ;)

fg=1/(2piRC)

gdzie:
fg - czestotliwość graniczna
R - rezystancja rezystora
C - pojemność kondensatora
2pi - 2*pi (2*3.14...) :)
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!

www.kastor-karcher.pl

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-03-06, 17:33

no to jak nie pomoże z tymi masami to, pozostaje Ci filterek na allegro są. bo sam miałem kiedyś kupić lecz pomogła zmiana kabli i masz do wzmaka

Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2007-03-06, 20:17

piotrwicha napisał(a):no to jak nie pomoże z tymi masami to, pozostaje Ci filterek na allegro są. bo sam miałem kiedyś kupić lecz pomogła zmiana kabli i masz do wzmaka

ale po zo na allegro kupowac, jak własej roboty (części + cyna + prąd) nie wyjdzie więcej jak 1zł?? pozatym jezeli to miała by być sztuczna masa, to szumy pochodziłyby od alternatora i były niezalezne od tego, czy gra cd, czy radio

www.kastor-karcher.pl

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-03-06, 20:20

..:VoyteQ:.. napisał(a):ale po zo na allegro kupowac, jak własej roboty (części + cyna + prąd) nie wyjdzie więcej jak 1zł?? pozatym jezeli to miała by być sztuczna masa, to szumy pochodziłyby od alternatora i były niezalezne od tego, czy gra cd, czy radio
dobrze gadasz tylko nie każdy wie jak się lutownice trzyma żeby się nie poparzyć .. ;) dałem taką mało ambitna opcje. wiadomo jak kolega chce zrobić sam to ok będzie taniej i może nawet lepiej

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-03-08, 11:06

A wiec tak voyteq przewody pozycze od kumpla bo ma jakies pozadne i sprawdze, jesli nie pomoze to zrobie to w tym radiu z tym laserem znaczy kolega mi to zrobi elektronik i powiem co i jak, pojawil sie drugi problem gorszy :cry: :cry: jak zmostkuje wzmacniacz bo ma taka mozliwosc wzmacniacz to jak gram cicho i jak przlaczam piosenke to takie wzbudzenie wzmacniacz dojstaje jakies ze subwofer oprocz tego pyknia od lasera daje takie udezenia basu ze az sei konczy resor glosnikta wywala do go przodu no szok normalnie z tym polaczeniem mam, co wy na to ? :wrrr: :wrrr: :wrrr:

[ Dodano: Czw Mar 08, 2007 10:41 am ]
aha z masami nie pomoglo :razz:

Haro
Forumowicz

przez Haro » 2007-03-08, 21:56

1. Czincze owiń folią alu ( bo miedziana jest raczej droga ) i folie podłącz za pomocą kabla do masy.

2. Jak to nie pomoże spróbuj na innym radiu bo moze to wina radia.

3. Puść czincz inym miejscem niz zasilanie.

4. Ostateczność to wstawienie na kagel głośnikowy filtru LP ( low pass dolno przepustowy ). Najprostszy filtr LP znajdziesz na pewno w necie, bo mi sie tu nie chce rysować.

GUD LAK 8)

Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2007-03-09, 09:13

Haro, czytaj wszystkie posty!!
Haro napisał(a):1. Czincze owiń folią alu ( bo miedziana jest raczej droga ) i folie podłącz za pomocą kabla do masy
nic to nie da, poza głupim wygladem
Haro napisał(a):2. Jak to nie pomoże spróbuj na innym radiu bo moze to wina radia.

to juz ustalilismy
Haro napisał(a):3. Puść czincz inym miejscem niz zasilanie.
dj_bovorta juz tak zrobił
Haro napisał(a):4. Ostateczność to wstawienie na kagel głośnikowy filtru LP ( low pass dolno przepustowy ). Najprostszy filtr LP znajdziesz na pewno w necie, bo mi sie tu nie chce rysować.
przyjzyj sie uwaznie 2 postowi od gory na tej stronie

www.kastor-karcher.pl

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-03-09, 10:53

voyteq a co myslisz o tym drugi problemie czemu nie moge zmostkowac tego wzmacniacza bo sie takie wzbudzenia pojawiaja? dzis bede robilten laser jutro napisze co i jak ( ja oczywiscie znajdzi chwilke dla mnie bo elektronicy zawsze maja duzo roboty )

Pozdrawiam

[ Dodano: Sro Mar 14, 2007 9:18 am ]
No i mam :rotfl: nigdy byscie nie zgadli :D radio NOWE Pioneer nie dawalo masy na czincze byl impuls ale wzgledem powietrza heh jak do tego doszedlem oczywiscie prze przypadek podpinam radio do tuby aktywnej od kina domowego a tu nie gra ja radio na maxa a tu tak lekko cos jakby slychac muzyke przez przypadek zmasowalem czincza z obudowa radia i bach :szok: :szok: malo co nie wyskoczl glosnik z wofera ;) rozebralem radio doprowadzilem mase od obudowy ( wystarczylo kapnac cyna )i gra rewelacja naprawde glowa boli ale musze kupic sobie jakis korektor bo ten bas nie jest zbyt gleboki i boli glowa od niego ale rewelacja teraz czuje ze gra :ok: pozdro i dziki za pomoc moze ten temat kiedys komus pomoze, ps tak sie zastanawia czemu nie bylo tej masy ?? moze pioneer chcial odizolowac mase od obudowy zeby jakis zaklocen po masie nie bylo no ale czemu nawet tej odizolowanej masy nie bylo ?? :wrrr: :wrrr:

Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2007-03-15, 17:04

najwazniejsze, ze wreszcie gra dobrze :ok: :ok:

www.kastor-karcher.pl

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-03-15, 17:08

no ciesze sie z tego bardzo :rotfl:

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2007-03-15, 19:50

a coś mi się te "masy" kminiły w główce :) ważne że jest ok :ok:

StRuSs
Forumowicz

przez StRuSs » 2007-03-22, 21:51

Co tu kombinowac ja tez miałem cos takiego gdy włanczałem Radio słyszałem lekkie "pykanie" pojechałem do Sklepu CarAudio i bardzo szybko problem został rozwiazany Dziaki Filtrze (koszt 70zł) Tłumi wszystkie niepotrzemne szumy przenoszone z silnika (alkternator itp) i zgadzam sie z opinia ..:VoyteQ:.. im krotsze Kable tym Lepiej lub zastosuj Kable o wiekszej średnicy Szczegolnie Kable zasilające powiny byc Pozadnego przekroju i Daruj Sobie podłączanie Masy do Budy lepiej podłaczyc do Masy w Aku ;)

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-03-23, 14:40

StRuSs napisał(a):Co tu kombinowac ja tez miałem cos takiego gdy włanczałem Radio słyszałem lekkie "pykanie" pojechałem do Sklepu CarAudio i bardzo szybko problem został rozwiazany Dziaki Filtrze (koszt 70zł) Tłumi wszystkie niepotrzemne szumy przenoszone z silnika (alkternator itp) i zgadzam sie z opinia ..:VoyteQ:.. im krotsze Kable tym Lepiej lub zastosuj Kable o wiekszej średnicy Szczegolnie Kable zasilające powiny byc Pozadnego przekroju i Daruj Sobie podłączanie Masy do Budy lepiej podłaczyc do Masy w Aku ;)
-chyba nie przeczytales tematu do konca ,, to nie wina kabli tylko radio nie mialo masy na czinczach bo spalil sie tam jakis bezpiecznik na plytce te modele pionera tak maja powiedziano mi tak na jednym z forum elektronicznych

Poprzednia strona