prosiłbym o rozszyfrowanie tych "kodów" na feldze, czy te 25 to et?? mam takie i jak by ktos mógł mi to rozszyfrować i doradzić czy do 2-gena pasuja, jezdziłem na nich i mi rzucało autem ale wtedy miałem luzy w zawieszeniu
7jx15h2-25
i jeszcze jest 2304 i pcd 100/1 albo 100/4 mało widoczne
Pytam bo trzeba zmienic na letnie i nie chce kupować opon na nie jak sie to nie sprawdzi
szerokosc to 7 cali rozmiar 15 czyli spokojnie mozesz zakladac 195/50/15
no i ostatnia cyfra to najprawdopodobniej jest ET i faktycznie jest troszke przymale, pewnie felgi maja rant, ale mysle ze bedzie sie dalo na nich jezdzic
no ale na stronie głównej w dziale dobór felg piszą "ET mniejsze od 40 niszczy geometrię auta, powoduje beznadziejne prowadzenie" wiec juz sam niewiem i niechce tysiaka wydac na opony jak bedzie kapa
Bastek napisał(a):a co oznacza H2 bo nigdy nie doszedłem do tego
przetłoczenia na obwodzie obręczy utrzymujące stopkę opony od strony wewnętrznej felgi, H2 oznacza przetloczenie obustronne.
co do felg ktore chcesz zalozyc ET jest strasznie male i popsuje geometrie. u mnie na ET33 auto bylo nerwowe, myszkowalo po drodze, no ogolnie malo ciekawa jazda w ciaglym skupieniu. poszukaj czegos o ET kolo 40.
ja mam ET 35... jesli ktos pozyczy mi kolek z ET ok 40 to wtedy powiem, czy jest roznica... od siebie moge powiedziec, ze na koleinach tanczy lae to pewnie przy kazdej oponce 195... poza tym nie wiem jak u mnie z zawieszeniem wiec to tez slaby argument...
to jak radzicie, opchnac te fele i kupic inne z mniejszym et?? z tego co czytałem to niema wiele felg tego typu, i dalej jestem w kropce a wiosna coraz blizej i zimówek szkoda (mam nówki na stalówkach)
kurde no to jest typowo vw=genowska felgka skoro one jezdza to dlaczego rex ma nie jezdzic??? no ale moze, najlepiej niech powiedza ci co maja duze ranty
no ale mi sie np te felgi w ogole nie podobaja takze jak masz kupca i za dobra kase to mozesz popchnac i kupic cos ciekawszego
Ostatnio edytowano 2007-03-07, 23:20 przez atom1, łącznie edytowano 1 raz
mnie tez sie one niepodobaja ale poprostu takie mam, i jak sadzicie ile moge za nie krzyknąć, sa z oponami , mozna jeszcze na nich pojezdzic z sezon spokojnie