Chopaki powiedzcie mi co za uszczelka odpowiada za szczelnosc w tym miejscu (foto) ? I czy z wymianą mam sie spieszyc czy moze przy wymianie oleju to zrobic? bo poki co oleju na bagnecie nie ubywa pozdro
a wyzej glowica jest sucha ? Ściagnij górną obudowę rozrządu i zobacz czy nie poszły ci uszczelniacze wałków rozrządu. Jeśli to nie to to olej może lecieć faktycznie spod uszczelki głowicy
Witam...
U mnie też się tak poci , ale nie tak mocno i z drugiej strony od zapłonu ...
Moim zdaniem to uszczelka pod głowicą gnije już i się poci podejrzewam siedzi tam od nowości bo ja tam nic nie kopałem w tym silniku ....
To jest moje zdanie i tego się trzymam ...bo jak zacznę kopać to wiąże się z wydatkami ...
Chyba ze zacznie się lać, ze pod autem zostanie plama to wtedy co innego...
Albo jak kolega wyzej pisze warto sprawdzic...
Pozdro ....
ludzie!! dlaczego wy tak latwo i szybko chcecie wydawac pieniadze?!
przeca tam cieknie zawsze, i we wszystkich ktore widzialem no chybaze to byly parchy, jak nie z tej od rozrzadu to z drugiej, wlasnie na tym rogu-styku glowicy z blokiem, taka to juz wada tego auta a raczej uszczelki bo podejrzewam ze to oto chodzi, no a jej wymiana to napewno nie bedzie koszt 100zl..
ja bym zostawil i jezdzil, najwyzej co jakis czas przetarl szmatka zeby sie piach nie przyklejal, przeciez ci nawet z tego olej na posadzke nie kapie w garazu czy gdzie tam
no tez sobie tak mysle poki co, co 3 dni przecieram szmateczką do sucha i jest ok...chociaz z 2 strony nie lubie jak w aucie nie jest cos tak jak byc powinno. Przy wymianie oleju to zrobie niech sie crcia cieszy
mnie wymiana pewnej uszczelki kosztowala 5000zł więc jak oleju nie ubywa to daj sobie spokój.
mi w tym miejscu ciekło spod pompy, ale ponieważ uszczelka była nowa to dokręciłem i jest ok
Jeśli to uszczelka głowicy to po co ruszać? Pytam się po co? Poza tym ludzie opanujcie się faktycznie w każdej tak leci i nie ma na to rady - taka wada. A może to uszczelniacze wałków?
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie