Nie załączająca się klimatyzacja
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

mike
Forumowicz

Nie załączająca się klimatyzacja

przez mike » 2007-03-14, 16:37

Jak w temacie, na konsoli klikam guziczek z Klima i świeci się ale klimatyzacja się nie włącza, nic nie słychać i niema obciążenia silnika(wiec wnioskuje ze się nie włącza)
Czy można ją jakoś podłączyć na „krótko” a mianowicie kabelkiem plusowym bezpośrednio z aku, żeby wyeliminować przerwę w obwodzie miedzy sprężarką a guziczkiem??
Ps: od nowości tak mam tzn. już z rok
Jak na fotce widac do niej(spręzarki) dochodzi tylko jeden kabelek i jest czerwony wiec z koloru powinien byc dodatni, ale moze niech ktos sie wypowie bo niechce podlaczyc i zrobic spieńcie

TJ
Forumowicz

przez TJ » 2007-03-14, 22:06

W książce serwisowej jest opisane krok po kroku w których punktach instalacji należy sprawdzać. Ściągnij ją sobie - jest w pdf na stronie głównej.

U mnie w takiej sytuacji była spalona cewka sprzęgła kompresora, ale również może być jakiś bezpiecznik, przekaźnik czy coś jeszcze.

Jeśli klima nie była od dawna na chodzie, to prawdopodobnie jest nieszczelna i nie ma już w niej freonu. W mojej ceerce trzeba było po naprawie cewki kompresora wymieniać jeszcze skraplacz. Całkowity koszt naprawy klimy wyniósł mnie około 1000zł.
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/

mike
Forumowicz

przez mike » 2007-03-14, 23:48

ale jakos w manualu w instrukcje cokolwiek klikam wyskakuje
404 Not Found
The request /images_2ndgen/manual_II_pliki/16-48.pdf was not found on this server.
na operze i na internet explorer
na innych stronach pdf mi sie spokojnie otwiera