brak doladowania
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Sauron
Forumowicz

brak doladowania

przez Sauron » 2007-03-19, 23:19

mam maly problem jest on maly bo autkiem mozna jezdzic do puki sie niee wiedzie w jakąś wieksza kaluże!! dzisiaj mialem maly problem gdy najechalem na kaluze dosyc wieksza a mam wyciagniete osłony pod silnikiem nagle poczule brak doladnowania kontrolka od alternatora niee swiecila jednak swiatla zaczely gasnac i obroty na obrotomierzu spadly do zera jak myslicie czego to mogla byc przyczyna?? wg mnie moze gdzies woda sie dostala i zrobila zwarcie bo zaczeło mi sie dymic od strony kierowcy pod przednim kolem ale po postoju 20 min wszystko wrocilo do normy!!

lukas.elk
Forumowicz

przez lukas.elk » 2007-03-19, 23:31

Hmm lepiej zmien tytul bo pod słowem doładowanie mozna zrozumiec turbo. Lepiej napisz brak napiecia czy cos ;)

A tak poza tym to alternator jest wlasnie od strony kierowcy przy kole wiec moze ci chlapnęło na rogrzany alternator i zwarcie było a dym to para wodna?
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem.
--
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen

Sauron
Forumowicz

przez Sauron » 2007-03-20, 22:17

tak tylko teraz mam taki problem bo to na pewno niee para wodna bo czuc spalenizna tak jak by sie miedz przypalila albo tranzystor spalilo taki dziwny smrod wiem napewno ze doladowanie jest tylko tak jakby sie jedna dioda spalila dzisiaj ledwo co do domu dojechalem !! i neie wiem co robic ??

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2007-03-21, 01:35

wytargac alternator z samochodu rozkrecic i oblukac co sie ukopcilo bo jak piszesz ze masz zapach spalenizny to na bank jest cos ufajczone, to jedyna droga zeby sie dowiedziec, przy okazji szczotki lozyska itp do sprawdzenia