czesc! co zrobic z odma silnika w d16 turbo? bo na odme pokrywy to wiem ze trzeba dac filterek ,a nie wiem czy na ta druga tez trzeba,czy jest jakis inny patent?
pozdr
kukus jest z tylu taka mala czarna plastikowa puszka,pod kolektorem dolotowym,w takiej obudowie gumowej, ......
[ Dodano: Pią Mar 23, 2007 5:30 pm ] wlasnie przez ta puszke kolektor dolotowy jest taki czarny w srodku,a nie przez ten cienki co w dolot wchodzi,z glownej odmy rurka jest prosto do kolektora niestety,
yaz- masz racje,to tzreba puscic inna strona bo tam cisnie powietrze do silnika,przy dmuchaniu!!!ale ta odma musi miec cisnienie zeby lepiej odpowietrzala silnik,tak mi sie wydaje .ale jak inni z tym smigaja z turbem to ty nie mozesz????jak kukus to masz podlaczone???tak jak seria czy jak????
fazer-...odpowietrzenie z tej odmy smiga prosto do dolotu[kolektora],ale nie wiem czy czasem w polowie nie ma zaworka[wentyla]co puszcza tylko w jedna strone.....jutro sobie podmucham w ten zaworek
juz to sprawdzileme to czerwone cos to jest wentyl na tej rurce co leci od ODMY,i przy turbo i silnik odpowietrza sie tylko przez gore....bo w ten wentyl caly czas dmucha turbinka,hehehe.wiec jedyna opcja odpiac ten przewod,a dziurke w kolektorze wykozystac pod wskaznik doladowanie,heheh.